Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα- Απόψε με ελεύθερη είσοδο η τζαζ συναυλία του σχήματος Julia Hulsmann trio

Πάτρα- Απόψε με ελεύθερη είσοδο η τζαζ σ...

Με τη διοργανωτική σφραγίδα του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε

Το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε, Παράρτημα Πάτρας διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων», jazz συναυλία του Julia Hulsmann Trio με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το μουσικό σχήμα της παγκοσμίου φήμης πιανίστριας της Jazz, Julia Hulsmann, θα εμφανιστεί και θα παίξει live στη μουσική αυτή βραδιά που διοργανώνει το Goethe-Zentrum Patras, σε συνεργασία με το Goethe-Institut της Αθήνας, στην οδό Ομήρου και την υποστήριξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πατρών.

Στη συναυλία θα λάβουν μέρος η Julia Hülsmann, πιάνο και οι Marc Muellbauer, κοντραμπάσο και Heinrich Köbberling, κρουστά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί την Πατρινή συμμετοχή στο πολιτιστικό εγχείρημα της Αθήνας που είναι αφιερωμένο στη σύγχρονη Γερμανική τζαζ σκηνή με τίτλο «Impulse, Frauen im jazz 2013».

Η Julia Hülsmann γεννήθηκε στη Βόννη και μένει από το 1991 στο Βερολίνο, όπου και σπούδασε jazz πιάνο στο Πανεπιστήμιο Τεχνών (Universität der Künste). Με μια μακροχρόνια και ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στα μουσικά δρώμενα, η Julia Hülsmann έχει ξεχωρίσει ως πιανίστα και συνθέτρια τόσο στη γερμανική όσο και στη διεθνή σκηνή της τζαζ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Γερμανική εφημερίδα Die Zeit, «Η Julia Hülsmann είναι η ποιήτρια της γερμανικής τζαζ», ενώ σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό Jazzpodium «η διακριτική και ανεπιτήδευτη αλλά παράλληλα έντονη και ιδιαίτερα χαρακτηριστική παρουσία της Julia Hülsmann έχει προσφέρει μια σημαντική νέα πνοή στη γερμανική τζαζ σκηνή».

Έχει ήδη πολλούς προσωπικούς δίσκους στο ενεργητικό της, στους οποίους συγκαταλέγονται και οι πιο πρόσφατοι «The End of A Summer» και «Imprint» καθώς και η τελευταία της δουλειά «In Full View», την οποία και θα παρουσιάσει ζωντανά σήμερα 15 Μαίου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων, συνοδευόμενη από το τρίο της.

Η Julia Hülsmann διδάσκει στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής και Θεάτρου (Hochschule für Musik und Theater) στο Αννόβερο και στο Πανεπιστήμιο Τεχνών (Universität der Künste) στο Βερολίνο και αποτελεί μέλος της Ένωσης Γερμανίδων Μουσικών της Τζαζ (UDJ).

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture