Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ροντβάιλερ δάγκωσε συμπολίτη στο πάρκο του Φάρου

Πάτρα: Ροντβάιλερ δάγκωσε συμπολίτη στο ...

Δέχθηκε άγρια επίθεση

Στην εποχή της σύγχυσης και της κατήφειας και με τις γενικότερες ψυχοφθόρες καταστάσεις, που βιώνουμε, όλο και περισσότεροι συμπολίτες δοκιμάζουν ν' απαλύνουν τις έντονες ψυχικές δοκιμασίες που υφίστανται, αναζητώντας τη συντροφιά κάποιου τετράποδου και, φυσικά, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τα σκυλιά, τα οποία δίκαια έχουν χαρακτηριστεί ως οι πιστότεροι φίλοι του ανθρώπου.

Στην Πάτρα, όπως γράφει το attacktv.gr, μια πόλη όπου η απουσία χώρων περιπάτου και αναψυχής είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, ένα από τα ελάχιστα σημεία στα οποία οι φιλόζωοι της πόλης αισθάνονται άνετα να περπατήσουν και να νιώσουν κάποιες στιγμές χαλάρωσης και απομάκρυνσης από την τριβή και το άγχος της καθημερινότητας είναι το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο Φάρο. Μάλιστα, πολύ συχνά συναντιούνται εκεί μεταξύ τους, συνοδευόμενοι, βέβαια, από τα αγαπημένα τους τετράποδα και μοιράζονται συγκινήσεις και εμπειρίες.

Ακριβώς σε μία τέτοιο έξοδο ήταν που ένας συμπολίτης θέλησε να ενημερώσει για μία πολύ δυσάρεστη εμπειρία που είχε στο προαναφερθέν σημείο προ ημερών και η οποία σίγουρα αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα της χαλάρωσης και της ηρεμίας, που επικρατούν στο συγκεκριμένο χώρο.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε, στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης 20/2/13 κι ενώ περπατούσε αμέριμνος προς το Κολυμβητήριο του ΝΟΠ (χωρίς το σκυλί του), δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ ενός "εκπαιδευτή σκύλων" (κατ' ευφημισμόν, όπως τον αποκαλεί ο ίδιος), στο χώρο του πάρκου, δίπλα στο Φάρο. Εκείνα που τον έσωσαν, όπως αναφέρει, από τα χειρότερα ήταν τα πολλά ρούχα που φορούσε και η τύχη ότι το ροτβάιλερ δεν στόχευσε στο πρόσωπο ή στο λαιμό του… Έτσι, τη γλίτωσε μ' ένα μεγάλο μελάνιασμα (που είναι εμφανέστατο ακόμη και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε και η οποία είναι τραβηγμένη τρεις ημέρες μετά από το συμβάν) και με εκδορές στο μπράτσο, καθώς και μυικούς πόνους…

Μάλιστα, η καταγγελία του παθόντος δεν σταματά εκεί, αφού, όπως περιγράφει, όταν προσπάθησε να βγάλει φωτογραφίες με το κινητό του, ο εκπαιδευτής, η γυναίκα του, ο γιος του και ο αδελφός του του επιτέθηκαντου και του το πήραν, ενώ, παράλληλα, τον έσπρωχναν, τον απειλούσαν και τον κορόιδευαν, επιδιώκοντας, προφανώς, να συμπλακεί μαζί τους. Το δε κινητό τού επιστράφηκε μόνο όταν ήρθαν οι λιμενικοί.

Η στάση μαρτύρων και λιμενικών

Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, με βάση πάντα την περιγραφή του καταγγέλλοντος, ότι και κάποιοι φίλοι της παρέας του εκπαιδευτή κοιτούσαν, παίρνοντας σιωπηλά το μέρος του επιτιθέμενου, ενώ μόνο ένα ζευγαράκι, που καθόταν στα βραχάκια και είδε όλο το συμβάν, μίλησε μετά στους λιμενικούς.

Αυτοί, από την πλευρά τους, ανέφεραν στον παθόντα ότι ο άνθρωπος με τα ροτβάιλερ δεν μπορεί να τα εκπαιδεύει στο δημόσιο πάρκο κι ότι είναι δεύτερο αδίκημα το ότι βιαιοπράγησε εναντίον του, παίρνοντας και το κινητό του... Ωστόσο, του εξήγησαν ότι δεν προβλέπεται αυτεπάγγελτο πρόστιμο κι ότι θα έπρεπε να προχωρήσει το ίδιο το θύμα σε μήνυση, κάτι που ο καταγγέλλων τελικά δεν έκανε, αν και δείχνει να έχει μετανιώσει γι' αυτό.

Ο ίδιος, που είναι επίσης ιδιοκτήτης σκύλου, όπως προαναφέρθηκε, ξεκαθαρίζει ότι δεν φοβάται τα σκυλιά και προσθέτει πως δεν περίμενε να του επιτεθεί το ροτβάιλερ, όταν συναντήθηκαν οι δρόμοι τους... Ωστόσο, ύστερα απ' όλα αυτά, ομολογεί: "Έχω πάθει σοκ απο τη σχιζοφρενική επιθετικότητα τόσων ανθρώπων και βέβαια τη διακριτή έως τρανταχτή αδιαφορία των δημόσιων λειτουργών".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις