Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τα προβλήματα βγάζουν στους δρόμους τους φοιτητές

Πάτρα: Τα προβλήματα βγάζουν στους δρόμο...

Διήμερο κινητοποιήσεων από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Διήμερο κινητοποιήσεων οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σήμερα και αύριο. Σήμερα θα γίνουν κινητοποιήσεις ενάντια στη μείωση των συγγραμμάτων (έχουν περιοριστεί στο ένα σύγγραμμα ανά μάθημα) και στην περίπτωση κατάργησής τους.

Χτες, οι δυνάμεις του ΜΑΣ στην Πάτρα, έκαναν κινητοποίηση στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου και οι φοιτητές έφαγαν δωρεάν. Σήμερα θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο της Πάτρας, μαζί με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας για τα οξυμένα προβλήματα στις σχολές και στο σχολείο. Αύριο θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο του ΜΑΣ και του ΣΑΣΠ στην πλ. Γεωργίου.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών τονίζεται: «Οχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία!

Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο εμείς και οι οικογένειές μας για τις σπουδές μας, να είμαστε "πελάτες" σε ΑΕΙ - ΤΕΙ επιχειρήσεις!

Δε συμβιβαζόμαστε με ένα μέλλον στην ανεργία ή με μισθούς - χαρτζιλίκι των 400 ευρώ!

Απορρίπτουμε τα μέτρα σας και τα μνημόνιά σας! Είναι για να σωθεί η πλουτοκρατία και όχι ο λαός και τα παιδιά του!

Κανείς να μην παρατήσει τις σπουδές του επειδή δουλεύει, να μη δεχτεί να πληρώνει για τα βιβλία του, για αναλώσιμα και εργαστηριακό εξοπλισμό. Καμία λέσχη σίτισης να μην κλείσει. Κανείς να μην πληρώσει για τα πάσο. Καμία εστία να μην βάλει λουκέτο, να μην ξεπουληθεί σε ιδιώτες, να μην ανεχτούμε συνάδελφος εστιακός να πληρώσει νοίκι. Ούτε σκέψη για δίδακτρα (...)

Παλεύουμε μαζί με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ ενάντια στα βάρβαρα μέτρα. Κλιμάκωση του αγώνα με την 24ωρη γενική πανελλαδική - πανεργατική απεργία. Κανένας εργαζόμενος σπουδαστής δεν πάει στη δουλειά του, κανείς δεν πάει στην πρακτική του, κλείνουμε τις σχολές. Τέταρτη 26 Σεπτέμβρη: Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στην Αθήνα στις 10.30 στην Ομόνοια».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις