Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Τομ Κρουζ μεταμορφώθηκε σε ροκ σταρ των ‘80ς

Ο Τομ Κρουζ μεταμορφώθηκε σε ροκ σταρ των ‘80ς
Μαρτάτος Tάκης

Η ταινία «Ροκ για πάντα» έκανε ήδη την πρεμιέρα της στις ΗΠΑ και στις 28 Ιουνίου θα αρχίσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα

Μία από τις πολυαναμενόμενες κινηματογραφικές ταινίες του φετινού καλοκαιριού, το «Rock of ages-Ροκ για πάντα» βγήκε στις Αμερικάνικες αίθουσες το περασμένο τριήμερο 15-17 Ιουνίου πετυχαίνοντας εισπράξεις πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια, νούμερο ωστόσο που δεν είναι εντυπωσιακό μιας και η ταινία ήρθε 3η στο box office πίσω από την τη «Μαδαγασκάρη 3» (35,5 εκατ. και 120 στο σύνολο) και τον τρισδιάστατο «Προμηθέα» του Ρίντλει Σκοτ (20,2 εκατ. και 90 σχεδόν στο σύνολο).

Το «Rock of ages» που είναι βασισμένο στην ομώνυμη θεατρική επιτυχία του Μπρόντγουαιη και έχει για πρωταγωνιστή της τον 50χρονο Αμερικανό σούπερ σταρ Τομ Κρουζ, θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα από τη Village Films την επόμενη Πέμπτη 28 Ιουνίου και αναμένεται να έρθει και στην Πάτρα στα Στερ στη Βέσο Μάρε.

Το φιλμ αφηγείται την ιστορία της Σέρι, μιας νεαρής κοπέλας, από την αμερικάνικη επαρχία, που θα παθιαστεί με τον εκκεντρικό ροκ σταρ Στέισι Τζαξ. Το στόρι εκτυλίσσεται με φόντο τη μουσική σκηνή της δεκαετίας του ’80 και τις μουσικές καλλιτεχνών της περιόδου όπως οι Journey, Foreigner, Styx, Twisted Sister, Pat Benatar κ.α. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άνταμ Σάνκμαν υπεύθυνος για ττο επιτυχημένο κινηματογραφικό μιούζικαλ «Hairspray», ενώ στους βασικούς ρόλους εκτός του Κρουζ εμφανίζονται οι Πολ Τζιαμάτι, Άλεκ Μπόλντουιν, Ράσελ Μπραντ, Μαλίν Άκερμαν, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς (στο ρόλο της γυναίκας του δημάρχου), Μαίρη Τζ. Μπλάιτζ, Μπράιαν Κράνστον, ο 21χρονος Μεξικανός Ντιέγκο Μπονέτα και η Τζουλιάν Χου.

Η γοητευτική 24χρονη ηθοποιός που έχει γεννηθεί στο Σωλτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, Τζουλιάν Χου υποδύεται τη Σέρι Κρίστιαν, μια νεαρή κοπέλα από την επαρχία η οποία γνωρίζεται και ερωτεύεται με τον Ντρου (Ντιέγκο Μπονέτα) στο Λος Άντζελες, όπου έχουν έρθει κυνηγώντας παράλληλα τα όνειρα τους για καριέρα στο τραγούδι.

Το ροκ ν’ ρολ ρομάντζο τους ξετυλίγεται το 1987 και παρότι πρόκειται για κεραυνοβόλο έρωτα, η σχέση τους θα αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Το θεατρικό «Rock of Ages» είχε λάβει 5 υποψηφιότητες στα θεατρικά βραβεία Τόνι το 2006 ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η παράσταση συνεχίζει να ψυχαγωγεί το κοινό στο Great White Way, στην Νέα Υόρκη, περιοδεύοντας παράλληλα σε όλο τον κόσμο.

Ο πατέρας του σκηνοθέτη της ταινίας, Άνταμ Σάνκμαν είχε δουλέψει ως μουσικός μάνατζερ και γνώριζε από μικρός πολλούς καλλιτέχνες της εποχής εκείνης. Όπως λέει ο Σάνκμαν, «το 1987, έκανα χορογραφίες σε μουσικά βίντεο. Ήταν ένας λαμπερός κόσμος που ερχόμουν σε επαφή και αγαπούσα. Έτσι το να γυρίσω το χρόνο πίσω ήταν μια μοναδική ευκαιρία που δεν μπορούσα να αρνηθώ».

Παρότι τα περισσότερα κομμάτια της ταινίας προέρχονται από το θεατρικό μιούζικαλ, ο ηθοποιός Τζάστιν Θερού που συνυπογράφει το σενάριο πρόσθεσε στην ταινία ένα από τα αγαπημένα του κομμάτια, όταν ήταν μικρός. Όπως δήλωσε ο Θερού που είναι ζευγάρι με την Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Τζένιφερ Άνιστον, «σκέφτηκα ότι το “Juke Box Hero” θα ήταν ένας καλός τρόπος να προστεθούν στοιχεία στον χαρακτήρα του Ντρου. Σκιαγραφεί απόλυτα την εικόνα ενός εφήβου που ονειρεύεται να γίνει ροκ σταρ».

Ο Ντιέγκο Μπονέτα κέρδισε τον ρόλο του Ντρου μετά από έρευνα και οντισιόν που έγινε σε όλη σχεδόν την Αμερική. «Είδαμε χιλιάδες κόσμο για το ρόλο του Ντρου. Το βίντεο με την οντισιόν του Ντιέγκο έφτασε στην ιστοσελίδα που είχαμε φτιάξει για να βοηθήσει στο κάστινγκ και μόλις το είδα, είχα πολύ καλό προαίσθημα».

Όλοι οι ηθοποιοί της ταινίας με πρώτο και καλύτερο τον Τομ Κρουζ παρακολούθησαν εντατικά μαθήματα φωνητικής και χορού για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις των ρόλων τους. Η εφημερίδα πάντως Usa Today σε σημερινό δημοσίευμα της κάνει λόγο για μία μουσική ταινία κατώτερη του απολαυστικού και χιουμοριστικού «Hairspray» (όπου έπαιζε η Μισέλ Πφάιφερ και ο Τζον Τραβόλτα σε γυναικείο ρόλο).

Επίσης η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι την παράσταση κλέβει ο Άλεκ Μπόλντουιν ενώ για τον Τομ Κρουζ η κριτικός της Usa Today λέει ότι πέφτει στην παγίδα της υπερβολής και πως η όλη ερμηνεία του αν και καλοδουλεμένη αποπνέει μία αίσθηση ματαιοδοξίας! Ο ρόλος του είναι ο Στέισι Τζαξ, ένας από τους μεγαλύτερους σταρ της μουσικής, σύμφωνα με το σενάριο της ταινίας.

Ο Τζαξ που ντύνεται με γούνες, χαιμαλιά, στενά δερμάτινα παντελόνια και πολύχρωμα φουλάρια ενώ έχει μακριά μαλλιά, είναι ο τραγουδιστής των Arsenal και στην ταινία, τον παρακολουθούμε σε ένα κομβικό σημείο της καριέρας του. Πρόκειται να ξεκινήσει σόλο προσωπική καριέρα, και η τελευταία του εμφάνιση με το συγκρότημα των Arsenal, θα γίνει στο The Bourbon Room όπου ο Τζαξ είχε παίξει για πρώτη φορά.

Η ηθοποιός Μαλίν Άκερμαν δεν είναι άσχετη με τον χώρο του ροκ ν’ ρολ καθώς είναι παντρεμένη με τον ντράμερ Ρομπέρτο Ζινκόνε και κατά το παρελθόν ήταν και η ίδια μέλος μιας μπάντας.

Ο Πολ Τζιαμάτι ήταν η πρώτη επιλογή της παραγωγής, για τον ρόλο του μάνατζερ του Τζαξ (Τομ Κρουζ) ενώ ο Άλεκ Μπόλντουιν που υποδύεται τον Ντένις Ντουπρί, ιδιοκτήτη του The Burbon Room είναι μεγάλος φαν της κλασικής μουσικής.

Ο Ράσελ Μπραντ ενσαρκώνει τον καλύτερο φίλο και υπεύθυνο ήχου στο κλαμπ, Λόνι και μαζί με τον Μπόλντουιν δίνουν μια ιδιαίτερη κωμική νότα στην ταινία.

Όσο για την Ουαλλή ηθοποιό Κάθριν Ζέτα Τζόουνς και σύζυγο του Μάικλ Ντάγκλας, είναι έμπειρη στο είδος του μιούζικαλ και μάλιστα έχει κερδίσει και Όσκαρ β’ ρόλου το 2003 για την κινηματογραφική μεταφορά του «Σικάγο» από τον Ρομπ Μάρσαλ. Ερμηνεύει στο φιλμ την Πατρίσια Γουίτμορ, τη γυναίκα του δημάρχου που κηρύσσει τον πόλεμο στην Sunset Strip και το The Bourbon Room, σκηνή που δεν υπήρχε στο αυθεντικό θεατρικό μιούζικαλ και προστέθηκε στην ταινία.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων ανασυστάθηκε σε στούντιο η Tower records με τουλάχιστον 30.000 βινύλια! Τέλος για να δοθεί μια επιπλέον πινελιά αυθεντικότητας οι δημιουργοί προσκάλεσαν αρκετούς καλλιτέχνες σε cameo-σπέσιαλ εμφανίσεις. Ανάμεσα σε αυτούς, είναι οι Nuno Bettencourt των Extreme, Joel Hoekstra των Night Ranger, Debbie Gibson, Sebastian Bach των Skid Row κ.α.

Από την θεατρική βερσιόν του «Rock of Ages», συμμετέχει στην ταινία ο ελληνικής καταγωγής πρωταγωνιστής, ο 36χρονος Constantine Maroulis που έχει γεννηθεί στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και είναι γιος Ελλήνων μεταναστών. Ακόμα στην ταινία παίρνουν μέρος αρκετά μέλη του θιάσου που περιοδεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και ο ηθοποιός του «Saturday Night Live», Will Forte.

Στο «Rock of Ages» για τους λάτρεις και γνώστες της ροκ ακούγονται ροκ ύμνοι, όπως το «Pour Some Sugar On Me» των Def Leppard, το «We’re Not Gonna Take It» των Twisted Sister, το «Don’t Stop Believin» των Journey, αλλά και μπαλάντες όπως το αγαπημένο «I Wanna Know What Love Is» των Foreigner, το «Every Rose Has Its Thorn» των Poison και το επίσης λατρεμένο «Can’t Fight This Feeling», των REO Speedwagon.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture