Ξένοι τουριστικοί πράκτορες επενδύουν στο κλίμα αβεβαιότητας για να διεκδικήσουν ακόμα φτηνότερα πακέτα
Έντονη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους επιχειρηματίες του τουρισμού στην Ηλεία, για τις επιπτώσεις που δημιουργεί η παρατεταμένη οικονομική κρίση στον τομέα του τουρισμού.
Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Ολυμπίας κ. Βασίλης Τυλιγάδας δήλωσε στο www.Iliaoikonomia.gr: Αυτή την περίοδο οι κρατήσεις παρουσιάζουν πτώση 20% σε σχέση με τις αντίστοιχες περυσινές. Προφανώς, η εξέλιξη των τουριστικών κρατήσεων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις εξελίξεις για το PSI και οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες δεν προχωρούν σε κινήσεις φοβούμενοι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Μέχρι να σταθεροποιηθεί ως ένα βαθμό η κατάσταση στην οικονομία, το τοπίο στην τουριστική βιομηχανία παραμένει θολό. Συγκεκριμένα, οι ξενοδόχοι αναμένεται να υποστούν μεγάλες πιέσεις, καθώς αναγκαστικά θα βασιστούν στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Από την πλευρά τους, οι ξένοι τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής τουριστικός προορισμός, επενδύουν στο κλίμα αβεβαιότητας για να διεκδικήσουν ακόμα φτηνότερα πακέτα.
Ο τρόπος που προβάλλονται τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος, από τα ΜΜΕ στο εξωτερικό, αποτελούν δυσφημιστικό παράγοντα που επηρεάζει τις αποφάσεις των επισκεπτών και των τουριστικών πρακτορείων.
Εάν δεν αλλάξει κάτι έως το τέλος Φεβρουαρίου που γίνεται η κράτηση θέσεων στα charters η σεζόν θα χαθεί ακόμα και αν βελτιωθεί το κλίμα τον Μάρτιο - Απρίλιο, γιατί τότε θα υπάρχει πρόβλημα με τις αεροπορικές εταιρείες, όπου οι κρατήσεις θα έχουν ήδη γίνει.
Τις ίδιες έντονες ανησυχίες εκφράζουν και οι τουριστικοί παράγοντες του Νομού Ηλείας οι οποίοι ζητούν την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση της Πολιτείας, για να μην πληγεί ένας τομέας της οικονομίας που ανταπεξέρχεται ικανοποιητικά στην κρίση.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr










