Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μετεωρολογική "βόμβα" στο Ιόνιο - Επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με ανέμους, βροχές και καταιγίδες

Μετεωρολογική "βόμβα" στο Ιόνι...

Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν

Ο κακός μας ο καιρός για μια ακόμα φορά στη Δυτική Ελλάδα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας στη διάρκεια της ημέρας , με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές.

Ήδη αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας πνέουν έντονοι άνεμοι, προκαλώντας μικροπροβλήματα στη λειτουργία της πόλης. Κάποιοι κάδοι, ιδιαίτερα κοντά στην παραλιακή, έχουν αναποδογυρίσει, ενώ για τους πεζούς αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση να περπατήσουν στο κέντρο.

Αυτή την ώρα το πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου είναι ανοικτό, ωστόσο αμφίβολος θεωρείται ο απόπλους του "Επτάνησος" από το λιμάνι της Πάτρας προς Σάμη και Ιθάκη, που έχει προγραμματιστεί για τις 12.30, λόγω των ισχυρών ανέμων εντάσεως 8-9 μποφώρ στο Ιόνιο Πέλαγος.

Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια από το απόγευμα, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι που σαρώνουν τα πελάγη, έχουν ήδη δημιουργήσει προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά από 1 μέχρι 6 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σταδιακά καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, ενώ το βράδυ θα πέσουν χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 6 με 8 μποφόρ κα το βράδυ βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και από το απόγευμα σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα δυτικά από -2 εως 1 βαθμό.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα από τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, ενώ τη νύχτα στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές που το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές που το απόγευμα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ και στα βόρεια το βράδυ βορειοανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για 07/02/2012

Την Τρίτη αρχικά προβλέπεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες που στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο θα είναι κατά ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά που στα κεντρικά και βόρεια, καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές της δυτικής-κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου θα είναι έντονες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα υπόλοιπα θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 8 που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις