Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με προβλήματα η πρεμιέρα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Πάτρα: Με προβλήματα η πρεμιέρα του Εθνι...
Ξανάλατος Νίκος

Αλαλούμ με τις εγκύκλιους που καταφθάνουν με το… τσουβάλι !

Οι γιατροί της Αχαΐας διαμαρτύρονται και αρνούνται να παραλάβουν τα συνταγολόγια, οι φαρμακοποιοί ψάχνουν την άκρη με τις συνταγές και αυτοί που τελικά πληρώνουν τη… νύφη είναι οι ασφαλισμένοι. Η πρεμιέρα που έγινε προχθές για το νέο σύστημα στην υγεία,  συνοδεύτηκε από πολλά προβλήματα και αποστολή εγκυκλίων με το… τσουβάλι.

Μόνο μέσα σε ένα 24 ωρο εστάλησαν τρεις εγκύκλιοι, αφού όλα φαίνεται ότι σχεδιάστηκαν πρόχειρα και βιαστικά.

Έτσι οι λίστες αναμονής των πολιτών μεγάλωσαν, ενώ αυξήθηκε και το κόστος , αφού ένα μεγάλο μέρος των υπηρεσιών υγείας πληρώνεται πλέον από την τσέπη τους.

Το χάος μεγαλώνει, όταν  ακόμα και οι εγκύκλιοι αναιρούν η μια την άλλη, ενώ το όλο σύστημα δεν ξέρουν να το χειριστούν ούτε αυτοί που το σχεδίασαν, λέει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Απόστολος Σωτηρουδης.

Χαρακτηριστικό της ταλαιπωρίας των ασθενών είναι,  ότι πρέπει να περιμένουν αρκετά τον γιατρό,  προκειμένου συνδεθεί ηλεκτρονικά με το σύστημα και να τους  ετοιμάσει την συνταγή, αμέσως μετά ταλαιπωρούνται  στον φαρμακοποιό,  αφού και αυτός θα πρέπει να συνδεθεί ηλεκτρονικά για την εκτέλεση της συνταγής , αφού τα προβλήματα στην ταχύτητα της  σύνδεσης είναι μεγάλα.

Έτσι ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας καλεί τα μέλη του μαζικά να μην παραλάβουν το νέο συνταγολόγιο, ελπίζοντας πως μόνο έτσι θα καταφέρουν να σταματήσουν την διάλυση της ιατρικής κοινότητας, που όπως οι ίδιοι οι γιατροί υποστηρίζουν,  έρχεται με το νέο σύστημα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις