Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη» λέει η οικογένεια του Πολωνού καθηγητή

Δολοφονία στην Αγία Παρασκευή: «Κάνουμε ...

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποδοθεί δικαιοσύνη», έγραψε στη σελίδα crowdfunding που έχει η πλατφόρμα WhyDonate, ο αδελφός του Πολωνού καθηγητή, Πρζέμεκ Τζεζιόρσκι, που δολοφονήθηκε στην Αγία Παρασκευή, δηλώνοντας πως η οικογένειά του είναι συντετριμμένη.

Όπως όλα δείχνουν, το άγριο έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, με την αστυνομία να εξετάζει κάθε πτυχή της υπόθεσης, από τις προσωπικές διαφορές έως και τις οικονομικές διαμάχες με διεθνείς προεκτάσεις.

«Ο Πρζέμεκ ήταν ένας στοργικός πατέρας δύο μικρών παιδιών και αγαπημένος καθηγητής στη Σχολή Επιχειρήσεων Χάας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. Ήταν κορυφαίος μελετητής στον τομέα της επιστήμης του μάρκετινγκ, της βιομηχανικής οργάνωσης και της ανάλυσης δεδομένων. Αγαπούσε να διδάσκει και να μοιράζεται με τους φοιτητές του το πάθος του για τις περιπλοκές της ανάλυσης μάρκετινγκ και της επιστήμης του μάρκετινγκ» περιγράφεται στην παραπάνω σελίδα από την οικογένεια του 43χρονου καθηγητή.

Ο αδελφός του δήλωσε ότι συγκεντρώνουν χρήματα για να βοηθήσουν «στα νομικά έξοδα, στον επαναπατρισμό της σορού του Przemek στην Πολωνία και στα υπόλοιπα σχετικά έξοδα».

Σε άλλη ανάρτησή του, ο αδελφός του 43χρονου καθηγητή, 4 ημέρες μετά την δολοφονία του, έγραψε: «Ποτέ δεν πίστευα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε στην οικογένειά μου. Πριν από έναν μήνα στις 4 Ιουνίου, πέθανε ο μπαμπάς μας. Μόλις αρχίσαμε να το ξεπερνάμε, και ήδη στις 4 Ιουλίου συνέβη άλλη μια τραγωδία.

Ο αδελφός μου, Przemys ław Jeziorski, πήγε να συναντήσει τα αγαπημένα του παιδιά – τη Zoe και τον Angel. Δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο δρόμο κοντά στο σπίτι όπου ζουν τα παιδιά του. Ζητώ βοήθεια από τα βάθη της καρδιάς μου – κάθε δωρεά ή ακόμη και κοινοποίηση αυτού του εράνου θα είναι μια τεράστια στήριξη για εμάς».

Ομολόγησαν ο δολοφόνος του καθηγητή και οι συνεργοί του
Σήμερα, αναμένεται να οδηγηθούν οι 5 συλληφθέντες για την δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή, στον εισαγγελέα. Η 43χρονη πρώην σύζυγος του θύματος, η οποία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, και ο 35χρονος νυν σύντροφός της, ο οποίος θεωρείται ως ο φυσικός αυτουργός της εγκληματικής πράξης. Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο άνδρες αλβανικής καταγωγής και ένας Βούλγαρος, που φέρονται να συνέδραμαν στη διάπραξη του εγκλήματος και στη διαφυγή του δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το σχέδιο για τη δολοφονία φαίνεται να προέκυψε μετά την απόφαση ενός δικαστηρίου που έχασε η πρώην σύζυγος του καθηγητή, με βάση την απόφαση του οποίου δινόταν στον καθηγητή η δυνατότητα να παίρνει τα δύο παιδιά που είχε με την πρώην σύζυγό του στο εξωτερικό.

Έκτοτε, η πρώην σύζυγος φέρεται να συζητούσε με τον σύντροφό της τρόπο να δώσουν λύση στο εν λόγω ζήτημα, καθώς φοβόταν ότι δεν θα ξαναδεί ποτέ τα παιδιά της αν φύγουν στο εξωτερικό. Πρόσθετα, προκύπτει πως μεταξύ τους εκτός από την επιμέλεια των παιδιών τους χώριζε και μία διαμάχη για οικονομικές διαφορές που είχαν από δύο εταιρείες που είχαν στήσει μαζί στην Αμερική, όταν ήταν ζευγάρι.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που φέρονται να έχουν ομολογήσει και να έχουν περιγράψει στους αστυνομικούς τον ρόλο που είχε ο καθένας τους, ωστόσο οι Αρχές έχουν στοιχεία που την ενοχοποιούν.

Ο αρχικός σχεδιασμός της δολοφονίας και η ενέδρα θανάτου
Σε ό,τι αφορά την εκτέλεση του Πολωνού καθηγητή, ο 35χρονος σύντροφος της γυναίκας φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον Βούλγαρο στο Ναύπλιο προκειμένου να τον πείσει να τρομάξει ή να ξυλοκοπήσει τον πρώην σύζυγό. Εκείνος αρνήθηκε, ωστόσο τον έφερε σε επαφή με δύο Αλβανούς.

Οι τελευταίοι δεν δέχτηκαν επίσης τον ρόλο αυτό, δέχτηκαν όμως να τον βοηθήσουν για τη μεταφορά και τη διαφυγή του από το σημείο και για το «χτίσιμο» του άλλοθι που χρειαζόταν. Για τον ρόλο αυτό ανέφεραν πως ο 35χρονος τους είπε πως πληρώνει η σύντροφός του και πήραν 1.500-2000 ευρώ.

Οι δυο τους μετέφεραν τον δράστη με αυτοκίνητο από το Ναύπλιο στην Αθήνα, με τον ίδιο να γνωρίζει για το ραντεβού που είχε η σύντροφός του με το θύμα. Αρχικά πήγαν στο Χαϊδάρι όπου βρέθηκε ο Πολωνός με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους στην παιδοψυχολόγο για να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση.

Εκεί είχε σκοπό να τον σκοτώσει ο δράστης αλλά δεν πρόλαβε και έτσι του έστησε νέο καρτέρι στην οδό Ειρήνης στην Αγία Παρασκευή, που θα πήγαινε το μεσημέρι για να παραλάβει τα παιδιά του. Έτσι, λοιπόν, τού έστησε καρτέρι και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Όταν τον άφησαν οι Αλβανοί συνεργοί του στην Αγία Παρασκευή, συνέχισαν να κάνουν κύκλους στην ευρύτερη περιοχή. Ο 35χρονος αμέσως μετά την εκτέλεση, έφυγε περπατώντας και στο πρώτο στενό που έστριψε προς την Πλατεία της Αγίας Παρασκευής, πέταξε όπως είπε στους αστυνομικούς το όπλο τύπου Tokarev που είχε προμηθευτεί από την Ομόνοια και το μπουφάν που φορούσε σε κάδο απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, πήρε λεωφορείο, κατέβηκε στο κέντρο, από εκεί πήρε άλλο λεωφορείο για το Χαϊδάρι και από εκεί με ταξί έφτασε στο Ναύπλιο για χτίσει το άλλοθι του. Στο μεταξύ είχε αφήσει στον Βούλγαρο συνεργό του στο Ναύπλιο το κινητό του, για να γίνει πιο πειστικό το άλλοθι του ότι δήθεν ήταν εκτός Αθηνών, όταν θα το έλεγχε η Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί από κάμερες εντόπισαν το νοικιασμένο αυτοκίνητο των Αλβανών συνεργών και στη συνέχεια τους ίδιους.

Οι ίδιοι, όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη, ότι δηλαδή δολοφόνησε τον καθηγητή, άρχισαν να τον εκβιάζουν και να του ζητάνε 40.000-50.000 για να μη μιλήσουν και μάλιστα όπως ισχυρίστηκαν η ηθική αυτουργός δέχτηκε να τους πληρώσει αλλά δεν πρόλαβε.

Επίσης, από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψαν συνομιλίες για το έγκλημα μεταξύ της πρώην συζύγου και του συντρόφου της με μεσάζοντα τον ανήλικο γιο του δράστη, που του είχαν δώσει ένα κινητό τηλέφωνο και όταν ήθελε να μεταφέρει κάτι ο ένας στον άλλον έπαιρναν τον 14χρονο και τους μετέφερε την συνομιλία, χωρίς να ξέρει το παιδί τι είχε συμβεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις