Ξεκίνησε η διαδικασία μεταφοράς και εξετάσεων για τις σωτήριες μεταμοσχεύσεις
Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη ενός συγκινητικού αγώνα για να σωθούν οι ζωές πολλών παιδιών, χάρη στη γενναιόδωρη απόφαση των γονέων του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Λεονή από την Άρτα που χάθηκαν άδικα στον ποταμό Άραχθο, να δωρίσουν τα όργανα των αδικοχαμένων παιδιών τους.
Από τις 8 το πρωί, ξεκίνησε η μεταφορά των οργάνων του 14χρονου σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, με στόχο να χαρίσουν ελπίδα σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.
Οι κερατοειδείς θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, οι πνεύμονες και η καρδιά είχαν εκτεταμένη ζημιά από τη παραμονή του παιδιού στο βυθό του Άραχθου ποτάμου και κρίθηκαν ακατάλληλα για μεταμόσχευση.
Παράλληλα, εξειδικευμένοι γιατροί προχωρούν σε νέο κύκλο εξετάσεων για να διαπιστώσουν ποια όργανα του 12χρονου είναι κατάλληλα για μεταμόσχευση.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr











