Το ρυζόγαλο αποτελεί ένα κλασικό γλυκό και αγαπημένη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας
Το ρυζόγαλο αποτελεί ένα κλασικό γλυκό και αγαπημένη επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας.
Είναι απλό στην παρασκευή του και πεντανόστιμο, με μοναδική κρεμώδη υφή που το καθιστά ακαταμάχητο. Απολαύστε το παγωμένο για ακόμη καλύτερη γεύση.
Υλικά για τη συνταγή
2 φλιτζάνια νερό
½ φλιτζάνι ρύζι (αρμπόριο ή γλασέ)
2 ½ φλιτζάνια γάλα πλήρες, χωρισμένο
4 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό και το ρύζι. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε αμέσως τη φωτιά σε μέτρια-χαμηλή και συνεχίστε το μαγείρεμα, χωρίς καπάκι και σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού, για περίπου 30 λεπτά.
- Προσθέστε 2 φλιτζάνια γάλα και τη ζάχαρη. Αυξήστε τη φωτιά σε δυνατή και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι γάλα με το κορν φλάουρ μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέστε το στο βραστό μείγμα ρυζιού-γάλακτος μαζί με τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
- Μοιράστε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίστε με κανέλα. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά και μετά βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
ΠΗΓΗ enikos.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr