Με πλούσια γεύση και αφράτη σφολιάτα, αυτή η πίτα είναι ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα
Αυτή η κλασική συνταγή για κοτόπιτα είναι το απόλυτο comfort food που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Με πλούσια γεύση και αφράτη σφολιάτα, αυτή η πίτα είναι ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα.
Υλικά
2 κόκκινα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
2 πράσα, χοντροκομμένα
200 γρ. καρότα, καθαρισμένα
250 γρ. νέες baby πατάτες, κομμένες στη μέση αν είναι μεγάλες
500 γρ. στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα (ολόκληρο)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν επιπλέον για το πασπάλισμα
500 ml φρέσκια σάλτσα κοτόπουλου (έτοιμη)
2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν
1 συσκευασία 500 γρ. σφολιάτα
1 μεσαίο αυγό, χτυπημένο
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάλτε τα λαχανικά και το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο, ανθεκτικό ταψί ψησίματος, ανακατέψτε με το λάδι και άφθονο αλατοπίπερο. Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο.
- Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής και βάλτε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ (αφήστε το ταψί στην άκρη). Κόψτε προσεκτικά το κοτόπουλο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς και προσθέστε το στα λαχανικά.
- Βάλτε το ταψί σε μέτρια φωτιά στην κουζίνα και λιώστε το βούτυρο. Ανακατέψτε με το αλεύρι και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά τη σάλτσα (ξύστε τυχόν κολλημένα κομμάτια από τον πάτο του ταψιού). Επαναφέρετε το ταψί στη φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε τη σάλτσα και το εστραγκόν στο μείγμα κοτόπουλου και ανακατέψτε απαλά. Ελέγξτε το αλατοπίπερο και μεταφέρετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος σερβιρίσματος χωρητικότητας περίπου 2,5 λίτρων.
- Αλευρώστε ελαφρά μια επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη σφολιάτα μέχρι να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να καλύψει το σκεύος σας. Αλείψτε τις άκρες του σκεύους με αυγό, τοποθετήστε τη σφολιάτα από πάνω και πιέστε τις άκρες για να σφραγίσετε. Κόψτε ένα σταυρό στο κέντρο της σφολιάτας για να φύγει ο ατμός. Αν θέλετε, κόψτε σχήματα από τα υπολείμματα της σφολιάτας, κολλήστε τα πάνω στην πίτα και αλείψτε με αυγό.
- Ψήστε για 45 λεπτά ή μέχρι η σφολιάτα να πάρει ένα βαθύ χρυσαφένιο χρώμα.
ΠΗΓΗ enikos.g
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr