Πώς ο κεραυνός σκότωσε τη 13χρονη στην παραλία
«Ο κεραυνός έπεσε όλος πάνω της και το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε» δήλωσε ο πατέρας της 13χρονης από την Χαλκιδική που έχασε τη ζωή της αφού τη χτύπησε κεραυνός ενώ βρισκόταν σε παραλία της περιοχής.
«Έπεσε ένας κεραυνός μπροστά μας. Η γυναίκα μου ήταν προπορευόμενη. Η κόρη μου ήταν 1,5 μέτρο πίσω της. Έπεσαν και οι δύο στο έδαφος, στην άμμο. Δεν ήταν στη θάλασσα μέσα, ήταν στην ακρογιαλιά. Το κοριτσάκι μου δεν ξανασηκώθηκε», δήλωσε στο Mega.
«Ο κεραυνός χτύπησε το παιδί. Η μητέρα ήταν δίπλα, την χτύπησε το ρεύμα από κάτω», είπε η Αναστασία Χαλκιά, δήμαρχος Κασσάνδρας.
Πώς έγινε η τραγωδία
Η 13χρονη κολυμπούσε μαζί με την μητέρα της όταν ξαφνικά βλέπουν τον ναυαγοσώστη να τους κάνει σήμα να βγουν από την θάλασσα καθώς έρχεται μπουρίνι.
Αυτό ακριβώς έκανε και το 13χρονο κορίτσι. Υπάκουσε στις εντολές του ναυαγοσώστη και βγήκε αμέσως από την θάλασσα.
Βρεγμένο όπως ήταν άρχισε να κατευθύνεται προς το αμάξι. Δεν πρόλαβε να κάνει μερικά βήματα στην άμμο όταν ξαφνικά ένας κεραυνός την χτύπησε μπροστά στα μάτια των γονιών της.
«Πήρε όλον τον κεραυνό πάνω της, εκατομμύρια βολτ. Μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ κάναμε ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Εγώ φυσούσα αέρα μέσα στο στόμα της. Έγινε είσοδος του κεραυνού από το αριστερό φρύδι και έξοδος από την πλάτη», λέει ο πατέρας της.
Επί 45 λεπτά εκπαιδευμένοι διασώστες προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί, το οποίο όμως δεν είχε σφυγμό.
«Τι να σας πω τώρα. Κι εγώ συγκλονισμένος είμαι. Αυτό πρέπει να έχει ακαριαία και δεν μπορέσαμε παρόλη τη μεγάλη προσπάθεια», είπε ο Γιώργος Κοντός, συντονιστής ΕΚΑΒ Χαλκιδικής.
Το κορίτσι μεταφέρεται μέσα σε λίγα λεπτά στο Κέντρο Υγείας της Κασσάνδρας εκεί όπου οι προσπάθειες συνεχίζονται χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Πώς ο κεραυνός σκότωσε τη 13χρονη στην παραλία
Ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Οπλικών Επιστημών Διευθυντής τομέα Φυσικών Επιστημών ΣΣΕ και Διευθυντής Κέντρου Ελέγχου Όπλων, μίλησε για το πώς ο κεραυνός σκότωσε την 13χρονη.
«Στην Ελλάδα θεωρούμε τους κεραυνούς ως μία εύκολη υπόθεση. Αλεξικέραυνα πρέπει να βάλουμε παντού. Κάθε χρόνο έχουμε περιστατικά με τραυματισμούς. Αυτό για την χάντρα δεν ισχύει. Θα δώσω μερικές συμβουλές. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο, σε κτίρια ή καθόμαστε χαμηλά αγκαλιάζοντας τα γόνατα και μένουμε εκεί. Δεν ξαπλώνουμε κάτω. Οι κεραυνοί ψάχνουν στην επιφάνεια κάτι που προεξέχει. Εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να είναι πιο χαμηλά όταν προχωρούσε και θα έπρεπε να βρει έναν χώρο να καλυφτεί».
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr