Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε ποιες δασικές περιοχές θα απαγορεύεται η κυκλοφορία τη νύχτα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Πάτρα: Σε ποιες δασικές περιοχές θα απαγ...

Αύριο Παρασκευή 21/6/2024 το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και ενημερώνει ότι θα ισχύσει απαγόρευση, για προληπτικούς λόγους, της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων σε δασικούς δρόμους

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει αύριο Παρασκευή σε δασικούς δρόμους λόγω πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων.

Αναλυτικά αναφέρει:

"Λόγω υψηλού κινδύνου (κατηγορία 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή μας αύριο  Παρασκευή 21/6/2024 το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών και ενημερώνει ότι θα ισχύσει απαγόρευση, για προληπτικούς λόγους, της κυκλοφορίας οχημάτων και της παραμονής εκδρομέων  σε  δασικούς δρόμους στις εξής περιοχές:


·       Τ/Κ Καλλιθέας Από Γήπεδο και άνω  & Από Δεξαμενή και άνω
·       Πευκόδασος Δασυλλίου του Δήμου Πατρέων & Πευκόδασος περιοχής Γηροκομείου
·       Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες)
·       Από Άγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)
·       Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός-Χάραδρος-Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.
·       Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι.
·       Δρέπανο - Άγιος Γεώργιος - Ανεμοδούρι (Καϊμακά)
 
Η απαγόρευση ξεκινάει από τις 09.00 μμ έως τις 06.00 πμ
 
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.»
ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

·         Μη καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

·         Μην ανάβουμε, τους θερινούς μήνες, υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

·         Να αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

·         Δεν πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είμαστε σε κίνηση.

·         Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Θα υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

·         Να σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε δασικές περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

·         Να καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες μας από την βλάστηση που θα γίνουν  ξερά χορτάρια τους θερινούς μήνες και από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

·         Εφόσον αντιληφθούμε πυρκαγιά καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 - 112 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε πυρκαγιά, περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται & προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Επίσης συνίσταται στου πολίτες και κυρίως σε αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια όπως το κάψιμο χόρτων - κλαδιών & υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, καθώς και η χρήση γεωργικών μηχανημάτων (καταστροφέα) για καθαρισμό οικοπέδων και αγροτικών εκτάσεων.
Το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας σε 24ωρη βάση με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου.
     Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.grκαι στην ιστοσελίδα του Δήμου www.e-patras.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις