Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Euro 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εξελίξεις στην πρόσφατη φωτιά του βυτιοφόρου στον Ισθμό της Κόρινθου - Μιλάει στο thebest.gr ο Δ. Γεωργίου

Εξελίξεις στην πρόσφατη φωτιά του βυτιοφ...

Ο γνωστός ασφαλιστής Δημήτρης Γεωργίου έχει αναλάβει την ασφάλιση του βυτιοφόρου

Η πραγματογνωμοσύνη που βρίσκεται σε εξέλιξη θα δώσει σαφή στοιχεία και ολοκληρωμένες απαντήσεις στο ερώτημα τί προκάλεσε την ανατροπή του βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη στο 75,5 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στη γέφυρα του Ισθμού την Παρασκευή 7 Ιουνίου.

Αποτέλεσμα της ανατροπής ήταν να δημιουργηθεί μια κόλαση φωτιάς με διαδοχικές εκρήξεις, να προκληθεί καταστροφή του οχήματος, αλλά και να προκύψει η αναγκαιότητα κατεδάφισης της γέφυρας. 

Για τη διαδικασία όπως εξελίσσεται σε αυτή την προανακριτική φάση μίλησε ο Δημήτρης Γεωργίου, ιδιοκτήτης του ασφαλιστικού γραφείου στο οποίο ήταν ασφαλισμένο το βυτιοφόρο και το καύσιμο που μετέφερε.

Ο Δημήτρης Γεωργίου αναφερόμενος στα όσα του μετέφερε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα, ο οδηγός (ο οποίος τραυματίστηκε και θα χειρουργηθεί), τόνισε πως «το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μια εκτροπή – ανατροπή οχήματος με αποτέλεσμα να υπάρξει εκτεταμένη φωτιά. Μίλησα με τον οδηγό -ο οποίος τραυματίστηκε και θα μπει σε χειρουργικές επεμβάσεις ο ίδιος, ευτυχώς δεν κάηκε - στα λίγα που μου είπε από την πρώτη στιγμή είναι ότι πάτησε ένα αντικείμενο το οποίο το είδε, προσπάθησε να το αποφύγει αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό μέσα στο βράδυ. Ακούστηκε ένα «μπαμ», έσκασε το λάστιχο και μετά ανεξέλεγκτα το βυτιοφόρο εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά».

Όπως επισημαίνει ο κ. Γεωργίου τα ατυχήματα με τα οχήματα που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία την τελευταία 20ετια έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

«Το συγκεκριμένο ήταν ένα πρωτοφανές, εντελώς ξαφνικό και βίαιο γεγονός, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Εμείς – η ιδιοκτησία του βυτιοφόρου και ο οδηγός- έχουμε ορίσει ειδικό πραγματογνώμονα του Υπουργείου Μεταφορών, ο οποίος – επειδή είμαστε σε συνεργασία με όλες τις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές προκειμένου να λάμψει η αλήθεια – θα συλλέξει στοιχεία για να δούμε τι ακριβώς συνέβη και στη συνέχεια να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Σε αυτή τη φάση όλα είναι στην προανάκριση. Έχουμε πάντως βασικά στοιχεία, τα οποία μαζί με τη σχηματισθείσα δικογραφία που θα δοθεί στον κ. Εισαγγελέα, σίγουρα θα οδηγήσουν σε συμπεράσματα.

Επίσης, ως γραφείο έχουμε ενεργήσει με ειδικούς πραγματογνώμονες στον τόπο του συμβάντος τόσο την ημέρα που έγινε αλλά και όλες τις επόμενες, αφού καθημερινά βρισκόμαστε στο σημείο που προσωρινά έχει δεσμευτεί το βυτιοφόρο προκειμένου να βοηθήσουμε με το τι ακριβώς συμβαίνει. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια» τόνισε ο κ. Γεωργίου, υπενθυμίζοντας ότι το γραφείο του είχε ασχοληθεί κατά το παρελθόν με μεγάλα γεγονότα φωτιάς πλοιων που συγκλονισαν την Ελλαδα, όπως η φωτιά στο Norman Atlantic και η φωτιά στο Olympic Champion.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά