Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών - Αναλαμβάνει πρόεδρος ο Κώστας Σταματόπουλος

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Σκην...
Μαρτάτος Tάκης

Το νέο ΔΣ της Ένωσης απένειμε το τίτλο του Επίτιμου Προέδρου στον σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη, για την προσφορά του στην ίδρυσης της ΕΣΔ & για την μακρά δημιουργική διαδρομή του στο σινεμά

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναδείχθηκε στην Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών.

Πιο συγκεκριμένα, τα εκλεγμένα μέλη για το ΔΣ της Ένωσης Σκηνοθετών – Δημιουργών με την συμμετοχή και των δύο επιλαχόντων μελών, συνεδρίασαν την περασμένη Δευτέρα 3/6/2024 στο πλαίσιο του χρόνου που ορίζει το καταστατικό και συγκρότησαν  το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών.

Στην έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε παρέμβαση, μέσω zoom, του σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη που εξέφρασε τη θέληση του να ασχοληθεί απερίσπαστος σε μια σειρά πολιτιστικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις, που έχει ήδη υιοθετήσει και η Ένωση Σκηνοθετών Δημιουργών με αποφάσεις του προηγούμενου προσωρινού ΔΣ, αλλά δεν υπήρχε το κατάλληλο πλαίσιο να τις υλοποιήσει. Έτσι ο Κώστας Φέρρης θέλει να υλοποιήσει αυτές της δράσεις χωρίς να έχει και  τις  δεσμεύσεις που απορρέουν από τις τακτικές συγκλήσεις του ΔΣ.

Η ΕΣΔ θα στηρίξει αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως και ο Κώστας Φέρρης, με το κύρος και την εμπειρία του, θα στηρίζει το ΔΣ όπου και όταν αυτό τον χρειάζεται. Το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει το νέο ΔΣ της Ένωσης Σκηνοθετών Δημιουργών ήταν όπως αναφέρει η ανακοίνωση, να απονείμει το τίτλο του Επίτιμου Προέδρου στο Κώστα Φέρρη, τόσο για την προσφορά του στο δρόμο της ίδρυσης και της εδραίωσης της ΕΣΔ, όσο κυρίως για την μακρά δημιουργική διαδρομή του σε αυτό που αποκαλούμε Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος.

Στην συνέχεια συγκροτήθηκε, με μυστική ψηφοφορία, το νέο ΔΣ σε σώμα με την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Κώστας Σταματόπουλος

Αντιπρόεδρος: Στρατούλα Θεοδωράτου

Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Κατωμερής

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Άρης Λεχουρίτης

Ταμίας; Εμμανουήλ – Κάρολος Τσίζεκ

Αναπληρωτής Ταμίας: Στέφανος Μονδέλος

Έφορος: Τζαννέτος Κομηνέας

Μέλη: Λεωνίδας Βαρδαρός, Σήφης Στάμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture