Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Τέμπη
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φωκίων Ζαΐμης: Νικητής η αποχή…

Φωκίων Ζαΐμης: Νικητής η αποχή…

Ευθύνη της μη συμμετοχής έχουμε όλοι αλλά κυρίως οι ευθύνες επικεντρώνονται στις ‘’πεφωτισμένες’’ ηγεσίες των κομμάτων τις οποίες βέβαια αναζητούμε ακόμα, αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φ. Ζαΐμης

Τον προβληματισμό του για την αποχή κατά την εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών φαίνεται να προβληματίζει τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη, ο οποίος σχολίασε σε κείμενο του, την πρωτοφανή αποστροφή που έδειξε η εκλογική βάση σε όλα σχεδόν τα  κόμματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ζαΐμης τόνισε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα εξής:

Η αποχή από τις εκλογές είναι ένα φαινόμενο που ξεκίνησε από το 2009 με την έναρξη της οικονομικής και ‘’προφανώς’’ πολιτικής κρίσης και συνεχίζεται διαχρονικά σταθερά αυξανόμενη με πιο φανερή την σημερινή πρωτοφανή αποστροφή που έδειξε η εκλογική βάση σε όλα σχεδόν τα κόμματα. Το πρόβλημα αυτό της Δημοκρατίας έχει ήδη αναδειχθεί πολλές φορές στο παρελθόν όταν ο κάθε νικητής εκλογών παίρνει αριθμητικά λιγότερους ψήφους από τον χαμένο των προηγουμένων χρονικά εκλογών. Δυστυχώς αν ψάχνουμε για δικαιολογίες ότι δήθεν είναι διεθνές φαινόμενο (εισαγόμενο κι αυτό), για να μην δούμε τις αιτίες του προβλήματος είναι εύκολο, αλλά θεωρώ πλησιάζει τα όρια του πολιτικού στρουθοκαμηλισμού. Οι ηγεσίες των συστημικών κομμάτων αφενός αλλά και τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ που προβάλουν μόνον τις επικρατούσες κάθε φορά απόψεις πολιτικοποιώντας την διαφορετική άποψη, απομονώνοντας οποιαδήποτε διαφωνία ένθεν και ένθεν των δημοκρατικών κομμάτων αλλά και η συνεχής επικέντρωση σε θέματα λάιφσταιλ και διαφθοράς αλλά χωρίς εν τέλει να καταδεικνύουν τις όποιες πολιτικές ευθύνες σε αυτά είναι κάποιες από τις βασικές αιτίες.

Μια κοινωνία που, αγωνίζεται με δυσκολία για τα προς το ζην και ταυτόχρονα διαπιστώνει τεράστιες ανισότητες και προτιμήσεις κάθε είδους κυρίως στο κράτος δικαίου αλλά και στην διαρκώς συρρικνούμενη νέα και νεανική επιχειρηματικότητα, δεν ευθύνεται πρώτιστα. Ευθύνη της μη συμμετοχής έχουμε όλοι αλλά κυρίως οι ευθύνες επικεντρώνονται στις ‘’πεφωτισμένες’’ ηγεσίες των κομμάτων τις οποίες βέβαια αναζητούμε ακόμα. Αναζητείται η πολιτική ειλικρίνεια, η σοβαρότητα, η αξιοπιστία, η επικέντρωση στα θέματα της καθημερινότητας και εν τέλει το μεγάλο όραμα της χώρας μας για το 2030 στο πλαίσιο των συνεχώς μεταβαλλόμενων ευρωπαϊκών και διεθνών ανακατατάξεων. Παρότι έχει γίνει σημαντικό έργο δεν πρέπει να αγνοούμε ότι όλα αλλάζουν γύρω μας και πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις