Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα τιμήσει την επέτειο της Αλώσεως της Κωνσταντινούπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών θα τιμήσει την ε...

Την Τετάρτη 29-5-2024 με Αρχιερατική Θεία λειτουργία και μνημόσυνο στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελίστρίας και εκδήλωση στη Διακίδειο στις 20.00 με ομιλητή τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο

Με την ευκαιρία της επετείου της Αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως από τους Τούρκους (29 Μαΐου 1453), η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, προκειμένου να τιμήσει τους Ήρωες και Μάρτυρες της Βασιλίδος των πόλεων, θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναός Εὐαγγελιστρίας, Πατρών στην οδό Μαιζώνος, 7 – 10 π.μ. θα τελεστεί ο όρθρος & Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς Μνημόσυνο υπέρ των προασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως, Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συμπολεμιστών αὐτού.

Την ίδια μέρα στις 8 τό βράδυ στην αίθουσα της Διακιδείου Σχολής Λαού στην οδό Κανάρη, στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί εκδήλωση προς τιμήν των αοιδίμων Ηρώων και Μαρτύρων, των υπερασπιστών της Βασιλευούσης, με ομιλητή τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρῶν κ.κ Χρυσόστομο.

Όπως τονίζει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η παρουσία ὅλων μας, τόσο κατά τήν Θεία Λειτουργία, ὅσο καί κατά τήν ἀπογευματινήν Ἐκδήλωση εἶναι ἀναγκαία προκειμένου καί τούς Ἥρωας νά τιμήσουμε καί μηνύματα απαραίτητα γιά μᾶς και τήν πορεία τοῦ τόπου μας νά πάρουμε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture