Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εξερευνώντας την Πολιτιστική Κληρονομιά με το i-school - Με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και καινοτόμες διδακτικές μεθοδολογίες

Εξερευνώντας την Πολιτιστική Κληρονομιά ...

Ένα έργο που υλοποιεί η p-consulting.gr και θέλει να στηρίξει την εκπαίδευση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα στο σχολικό πλαίσιο

Η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης είναι ένα πλούσιο και ποικιλόμορφο ψηφιδωτό πολιτιστικής και δημιουργικής έκφρασης, κληρονομιά από προηγούμενες γενιές Ευρωπαίων και κληροδότημα για τις επόμενες γενιές.

Περιλαμβάνει φυσικές περιοχές, κτίρια και αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία, έργα τέχνης, ιστορικές πόλεις, λογοτεχνικά, μουσικά και οπτικοακουστικά έργα, καθώς και γνώσεις, έθιμα και παραδόσεις των Ευρωπαίων πολιτών. Εμπλουτίζει την προσωπική ζωή των πολιτών, αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα και διαδραματίζει ρόλο στη δημιουργία και την ενίσχυση του κοινωνικού κεφαλαίου της Ευρώπης.

Η γνωστή πατρινή εταρεία p-consulting.gr συμμετέχει μαζί με σχολεία και πολιτιστικούς φορείς στο ευρωπαικό έργο i-School. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της διδασκαλίας της πολιτιστικής κληρονομίας στα σχολεία, το έργο θέλει να στηρίξει την εκπαίδευση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα στο σχολικό πλαίσιο. Το καταφέρνει αυτό, ενσωματώνοντας σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και καινοτόμες διδακτικές μεθοδολογίες.

Δημιουργώντας ένα δίκτυο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πολιτιστικών κέντρων και άλλων σχετικών οργανισμών, το έργο επιδιώκει να εμπλέξει μαθητές ηλικίας 10-15 ετών με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, μέσω διαδραστικών και καινοτόμων μαθησιακών εμπειριών. Με την προώθηση μιας βαθύτερης κατανόησης και εκτίμησης της πολιτιστικής ιστορίας, το i-School όχι μόνο ενισχύει τις γνώσεις των μαθητών, αλλά προάγει επίσης την κριτική σκέψη και τις ψηφιακές δεξιότητες.

Τα παραδοτέα του έργου i-School, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές. περιλαμβάνουν:

·        Ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την εκπαίδευση της πολιτιστικής κληρονομίας στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, σε ό,τι αφορά την ένταξη του θέματος της πολιτιστικής κληρονομιάς στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 11 Ενότητες, 28 Θέματα και 11 Κουίζ και με την ολοκλήρωση του οι συμμετέχοντες λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης.

·        Μια Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη Πολιτιστικής Κληρονομίας, η οποία αποτελείται από μια σειρά σχεδίων μαθημάτων σχετικά με την πολιτιστική κληρονομιά και την εκπαίδευση

Η Εργαλειοθήκη περιλαμβάνει ένα σύνολο διαδραστικών, έτοιμων προς εφαρμογή σχεδίων μαθημάτων, τα οποία οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να προσαρμόσουν στο πρόγραμμα σπουδών της τάξης τους. Συγκεκριμένα, περιέχει διαδραστικές δραστηριότητες, μεθοδολογίες, εργαλεία, καθώς επίσης καλές πρακτικές, που συνδέονται με την πολιτιστική κληρονομιά.

·        Ένα ψηφιακό εκπαιδευτικό παιχνίδι, με τίτλο "H-Guardians", το οποίο λειτουργεί ως ένα ελκυστικό μέσο για μαθητές 10-15 ετών, προκειμένου να εξερευνήσουν δώδεκα εικονικές πολιτιστικές διαδρομές.

Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι μπορεί να εφαρμοστεί για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των μαθητών (και των εκπαιδευτικών) σχετικά με θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά στην Ευρώπη, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια διασκεδαστική δραστηριότητα για τους γονείς που επιθυμούν να εξερευνήσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης μαζί με τα παιδιά τους.

Καταλήγοντας, ίσως πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά έργα που υλοποιεί η p-consulting.gr, καθώς το συγκεκριμένο έχει ως στόχο να αφήσει σημαντικό αποτύπωμα στην εκπαίδευση της νέας γενιάς των ευρωπαίων πολιτών, στα χέρια των οποίων θα βρεθεί το μέλλον και η βιωσιμότητα αυτού του μοναδικού παγκοσμίως πολιτικού, οικονομικού και πολιτιστικού project που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά