Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

/

Αποσύρεται η επίμαχη διαφήμιση- Ζητάει συγγνώμη από τον Παναθηναϊκό η εταιρία

Αποσύρεται η επίμαχη διαφήμιση- Ζητάει σ...

Απείλησε με ένδικα μέσα ο ΠΑΟ

Συγγνώμη από τον Παναθηναϊκό ζήτησε η εταιρία ηλεκτρικών ειδών που έβγαλε την επίμαχη διαφήμιση φριτέζας.

Πρόκειται για μία Διαφήμιση του air-fryer Izzy, της εταιρίας Μπενρουμπή, στην οποία πρωταγωνιστούν δύο άνδρες με γυρισμένη την πλάτη και φορώντας εμφανίσεις που παραπέμπουν σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι καταθέτει εξώδικο κατά τη εταιρίας. Με ανακοίνωσή της η εν λόγω εταιρία γνωστοποίησε ότι το σποτ αποσύρθηκε ενώ ζήτησε συγγνώμη από τον Παναθηναϊκό.

«Η εταιρία δεν είχε οποιαδήποτε πρόθεση να προβάλλει μήνυμα που θα μπορούσε να θεωρηθεί από οποιονδήποτε προσβλητικό ή ότι προωθεί τηνΟπαδική Βία βία. Η αισθητική και οι φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν δυστυχώς οδήγησαν σε παρερμηνείες και δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα του Ομίλου μας.

Το σποτ αποσύρθηκε οριστικά λίγες ώρες μετά την προβολή του.

Σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε να ζητήσουμε συγγνώμη από τον σύλλογο του Παναθηναϊκού και τους αμέτρητους φιλάθλους του.

Η εταιρία μας ουδέποτε είχε πρόθεση να προσβάλλει την ιστορία και τον κόσμο του», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρίας.

Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού
«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη διαφήμιση γνωστής εταιρείας που προάγει ξεκάθαρα τη βία.

Η προβολή του σποτ του air-fryer Izzy, της εταιρίας Μπενρουμπή που δείχνει δύο χαρακτήρες με γυρισμένη πλάτη να συνομιλούν, να χτυπάει ο ένας τον άλλον, και να εκφράζονται μέσω οπαδικής αργκό για να μπορέσει να προσελκύσει κόσμο, βάζει με τον τρόπο της το δικό της λιθαράκι στην έξαρση των πράξεων βίας.

Είναι ντροπιαστικό εν έτει 2024 ο τρόπος προσέλκυσης πελατών για ένα προϊόν να γίνεται με αυτόν τον τρόπο σε δημόσια θέα, τη στιγμή που οι επίσημοι θεσμικοί φορείς δίνουμε μάχη για την καταπολέμηση της βίας.

Η «πονηριά» μάλιστα του διαφημιστή (και από όλους όσους πέρασε αυτό το έκτρωμα) είναι σε πολλαπλά επίπεδα ,πέραν της τραγικότητας του όλου concept.

Φροντίζει λοιπόν ο…δημιουργός αυτής της αθλιότητας επιμελώς ο ένας τύπος (ο ερυθρόλευκος) να χαρακτηρίζεται με προσωνύμιο που είναι ανεκτό και να το χρησιμοποιούν ακόμα και ΜΜΕ που πρόσκεινται στην ομάδα που υπονοεί η διαφήμιση, χωρίς φυσικά να φαίνεται το σήμα της ομάδας.

Στον αντίποδα η πράσινη φιγούρα αναφέρεται με έναν χαρακτηρισμό που εκτοξεύουν οι οπαδοί όλων των ομάδων, προς τους αντιπάλους τους, θέλοντας να αναφερθούν ξεκάθαρα σε πράξεις βίας, με την έννοια ότι είναι οι…χαμένοι της υπόθεσης.

Εκτός αυτού η συγκεκριμένη μορφή παίρνει…Παναθηναϊκό χαρακτήρα και φαίνεται ξεκάθαρα το έμβλημα της ομάδας.

Ως εκ τούτου ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος θα αποστείλει εξώδικο στην εταιρεία για προσβολή εμβλήματος και για υποκίνηση βίας και ζητά να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διαφήμιση.

Σε αντίθετη περίπτωση ο Σύλλογος θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports