Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ώρα Πατρών: Ο σοβάς κ.Πελετίδη δεν έχει “χρώμα" ούτε κάνει επιλογές...

Ώρα Πατρών: Ο σοβάς κ.Πελετίδη δεν έχει ...

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης

Την κατάρρευση τμήματος θερμομόνωσης του υπόστεγου στο 1ο και το 9ο ΕΠΑΛ στο Κουκούλι, σχολιάζει η δημοτική κίνηση Ώρα Πατρών σε ανακοίνωσή της. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Με μία λιτή ανακοίνωση η δημοτική αρχή του κ. Πελετίδη αντιμετώπισε την κατάρρευση θερμομόνωσης υπόστεγου στο 1ο και 9ο ΕΠΑΛ στο Κουκούλι.

Με εντολή της Δημοτικής αρχής συνεχίζει η ανακοίνωση “οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προχώρησαν σε μακροσκοπικό έλεγχο και αποδείχτηκε πως η κατάρρευση οφείλεται σε έλλειψη τοποθέτησης των κατάλληλων στηρίξεων της θερμοπρόσοψης"..

Ευτυχώς που όταν έγινε η κατάρρευση δεν υπήρχαν μαθητές, καθηγητές προσωπικό.

Η κατάρρευση τμήματος της θερμοπρόσοψης αποδεικνύει ότι οι έλεγχοι τόσο κατά την εκτέλεση όσο ενδεχομένως και κατά την παραλαβή των έργων έχουν ενδεχομένως δυνατότητες εντατικοποίησης. Θα έπρεπε να πέσει η θερμοπρόσοψη για να δώσουν εντολή οι πολιτικοί προϊστάμενοι Δήμαρχος, αντιδήμαρχος του Δήμου στις τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στον αναφερόμενο μακροσκοπικό έλεγχο, όσο και έλεγχο των έργων του συγκεκριμένου εργολήπτη;

Είναι αλήθεια αυτό σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση της κατάστασης και μάλιστα αφού έχει συμβεί το περιστατικό;
Έτσι αντιμετωπίζει η Λαϊκή Συσπείρωση τέτοια θέματα όταν συμβαίνουν σε άλλες πόλεις; Επιδερμικά;
Φυσικά όχι.

Η πτώση σοφάδων στο Βόλο 11/4/23 προκάλεσε σκληρή ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που αναφέρει “Επιβεβαιώνει πως στο δημόσιο σχολείο, που δεν αποφέρει κέρδη στο κράτος των μεγαλοεπιχειρηματιών, των βιομηχάνων, η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των μαθητών και των εκπαιδευτικών δεν είναι «επιλέξιμο» έργο. Επιβεβαιώνει ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν εγκληματικές ευθύνες, όπως και η δημοτική αρχή Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας."..
Στο κάδρο δηλαδή εκτός από τα πολιτικά κόμματα η Λαϊκή Συσπείρωση βάζει το Δήμο Βόλου αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας εδώ στην Πάτρα αλήθεια η Δημοτική αρχή της Λαϊκής συσπείρωσης του κ. Πελετίδη δεν έχει καμία ευθύνη; Θα μπορούσε το παραπάνω κείμενο να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα της Πάτρας, όπου μετά από τη δεκαετή ηγεμονία της Λαϊκής Συσπείρωσης εξακολουθούμε να έχουμε τα αντίστοιχα παραπάνω προβλήματα; Ποια να πρωτοαναφέρουμε; Θα αρκούσε να αλλάξει το όνομα Βόλος σε Πάτρα και να έχουμε την πραγματικότητα των σχολείων στην πόλη μας....

Δύο μέτρα δηλαδή δύο σταθμά για το ΚΚΕ και την Λαϊκή Συσπείρωση.

Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση της δημοτικής αρχής Πελετίδη.

Επανειλημμένως η παράταξή μας Ώρα Πατρών όλο το προηγούμενο διάστημα είχε φέρει τα θέματα προστασίας στα σχολικά συγκροτήματα, στο δημοτικό συμβούλιο, όπως και τα θέματα πυρασφάλειας, πυρόσβεσης, τις ανασφαλείς διαβάσεις των μαθητών, τα προβλήματα στα ενοικιαζόμενα Νηπιαγωγεία, τα προβλήματα στέγασης και τις ελλείψεις στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας και στο ΕΝΕΕΓΥΛ κ.α. Κάθε φορά αντιμετωπίζαμε τη χλεύη και τα ειρωνικά σχόλια του τότε αντιδημάρχου.

Αποδεικνύεται λοιπόν για άλλη μία φορά η διγλωσσία της δημοτικής αρχής. Αλλά αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το γεγονός πρέπει να αφυπνίσει άπαντες Κυβέρνηση, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Δήμο Πατρέων, ΤΕΕ, φορείς της εκπαίδευσης, συλλόγους εκπαιδευτικών....

Προτείνουμε πρωτίστως να διερευνηθούν και να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια του περιστατικού και άμεσα να υπάρξει ένα σχέδιο ολοκληρωμένης προστασίας που θα δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση τυχόν επικινδυνότητας που μπορεί να παρουσιάζουν σήμερα τα σχολεία, έπειτα και από τις υποδείξεις της σχολικής κοινότητας. Να προχωρήσουμε σε μέτρα πρόληψης και αυστηρών ελέγχων καθώς και σε σχεδιασμό και προετοιμασία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων με ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων. Ειδικά τώρα που τελειώνει η σχολική περίοδος και μπορούν να γίνουν τα απαραίτητα προτού ξεκινήσει η επόμενη σχολική περίοδος (προετοιμασία των σχολείων στη θερινή περίοδο)

Γιατί ο 'σοβάς" όταν πέσει στο κεφάλι δεν έχει “χρώμα" δημιουργεί δυσάρεστες καταστάσεις..."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις