Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η τιμητική εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας- ΦΩΤΟ

Η τιμητική εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων...

Με μεγάλη λαμπρότητα

Ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» τίμησε για ακόμα μια χρονιά τους Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο και Παύλο μαζί με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο.

Με μεγάλη λαμπρότητα τέλεσε την Κυριακή 19 Μαΐου 2023 στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πατρών για ακόμα μια χρονιά σύσσωμος ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μεγαλοπρεπή Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, για να τιμήσει τη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων και Προστατών της Τρίπολη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών, κ. κ. Χρυσοστόμου.

Ο Σύλλογος Αρκάδων συνεόρτασε τους Αγίους Νεομάρτυρες μαζί και ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος Πατρών, καθώς ο Άγιος Παύλος καταγόταν από το Σοποτό Καλαβρύτων. Επίσης, στον εορτασμό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Γορτυνιακό Σύνδεσμο Πατρών και από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοίρα «Η Θάνα».

Ο σεβ. Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος Μητροπολίτης Πατρών, κ. κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ιερή θυσία των Αγίων για την Ορθοδοξία και την Πατρίδα, ενώ συνεχάρη το Δ.Σ. του Συλλόγου, με την ευχή να είναι ενωμένοι και να διατηρούν τον Σύλλογο ζωντανό.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος ανέφερε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και της Αρτοκλασίας «Σήμερα είχαμε την τιμή ως Σύλλογος Αρκάδων να συνεορτάσουμε πανηγυρικά με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο τη μνήμη των Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, Πολιούχων και Προστατών της Τρίπολης. Οι Άγιοι Νεομάρτυρες που θυσιάστηκαν για την πίστη τους και την Ελευθερία της πατρίδας, να χαρίζουν υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο και να αποτελούν για όλους πρότυπα ιδανικών και αξιών. Χρόνια πολλά σε όλους. Χαιρόμαστε που συνεορτάσαμε με τον Παγκαλαβρυτινό Σύλλογο και δώσανε το παρών και άλλοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι, γιατί προσβλέπουμε σε κοινές δράσεις για τον πολιτισμό και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις