Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η θέση του σπιράλ για τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων

Η θέση του σπιράλ για τα γραφεία των δημ...

Το παρελθόν, οι υποχρεώσεις

Το σπιράλ εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση σχετικά με τα γραφεία των δημοτικών παρατάξεων:

"Η παραχώρηση γραφείων στις δημοτικές παρατάξεις δεν εμπίπτει μόνο στις αρμοδιότητες μιας σοβαρής δημοτικής αρχής. Είναι κυρίως δημοκρατική υποχρέωση κάθε δημάρχου απέναντι στην αντιπολίτευση και σε όσους εκπροσωπεί. Στον Δήμο Πατρέων οι τρεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις εκπροσωπούν το 60% των ψηφοφόρων και σήμερα -επτά μήνες μετά τις εκλογές- παραμένουν άστεγες ελέω Πελετίδη. Και ενώ ο Δήμαρχος Κώστας Πελετίδης αρνείται να μας προσφέρει αξιοπρεπή γραφεία, στελέχη του ψευδολογούν θρασύτατα περί του θέματος. 

Ιδού οι αλήθειες σε ότι αφορά το σπιράλ:

Στο ξεκίνημα της προηγούμενης δημοτικής θητείας δεχτήκαμε την παραχώρηση γραφείων στο κτίριο του Λαδόπουλου και στεγάσαμε εκεί συνεδριάσεις και συναντήσεις, συστεγαζόμενοι με άλλες παρατάξεις.

Όταν τέθηκε θέμα παραχώρησης μεγαλύτερου και κεντρικότερου χώρου σε κτίριο της οδού Μπουκαούρη, εμείς αποδεχτήκαμε την πρόταση. Μόνο που ο δήμαρχος άλλαξε γνώμη χωρίς να εξηγήσει ποτέ το γιατί.

Σε εισήγηση ενοικίασης κτιρίου που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο εναντιωθήκαμε σθεναρά (μόνοι εμείς), θεωρώντας παράλογο να χρεωθεί ο δήμος με επιπλέον έξοδα ενώ υπάρχουν τόσοι αναξιοποίητοι δημοτικοί χώροι. Καταθέσαμε μάλιστα εκτενή λίστα με εναλλακτικές λύσεις. Δεν εισακουστήκαμε. 

Στη συνέχεια η παράταξη μας προχώρησε σε ενοικίαση, επίπλωση και λειτουργία γραφείων (στην οδό Αλεξάνδρου Υψηλάντου 100), αφού η δημοτική αρχή πεισματικά αρνιόταν την ανάληψη της ευθύνης της. Το κόστος των γραφείων μας καλύπτουν έκτοτε εξ ολοκλήρου μέλη και φίλοι του σπιράλ.

Από την αρχή της νέας θητείας έχουμε κατ’ επανάληψη θέσει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και στον ίδιο τον δήμαρχο. Δόθηκαν πολλές υποσχέσεις που δεν έχουν τηρηθεί. Και επιμένουμε να ζητάμε κάτι που θα έπρεπε να έχει ήδη δοθεί, όπως από όλες τις δημοτικές αρχές σε όλους τους δήμους της χώρας.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταθέσαμε, εκ νέου, λίστα αναξιοποίητων δημοτικών ακινήτων. Υπενθυμίσαμε παράλληλα πως απαιτούμε την παραχώρηση ενός ευμεγέθους και αξιοπρεπούς γραφείου, όπως αρμόζει σε μία παράταξη 600+ μελών που την εμπιστεύτηκαν 15.000 συμπολίτες μας. 

Σε σχέση με τους κλειστούς χώρους του δήμου, ζητάμε να μας παραχωρηθεί –κι ας είναι και σε κακή κατάσταση- οποιοδήποτε ακίνητο έχει αποφασιστεί πως θα παραμείνει ανέπαφο και αχρησιμοποίητο για το υπόλοιπο της τρέχουσας δημοτικής θητείας. Απαντήθηκε ήδη από τον δήμαρχο πως τέτοιοι χώροι, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί.

Δεν σκοπεύουμε να παραιτηθούμε του δίκαιου αιτήματός μας, ωσότου ο δήμαρχος ανταποκριθεί. Τι φοβάται επιτέλους; Και ποια δημοκρατία υπηρετεί;".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις