Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Kώστας Πελετίδης: «Τιμάμε όπως κάθε χρόνο την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων»

Kώστας Πελετίδης: «Τιμάμε όπως κάθε χρόν...

Ο δήμαρχος Πατρέων παρέστη σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης παραβρέθηκε σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο, στην εκδήλωση Μνήμης που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο «Μικρασιατών και Ποντίων Προσφύγων».

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος δήλωσε για το νόημα της Ημέρας:

«Σήμερα 19 Μαΐου, τιμάμε όπως κάθε χρόνο την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και πάνω από 1.500.000 πρόσφυγες.

Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, δεν έχει ακόμα δικαιωθεί γι’ αυτό και συνεχίζεται με την ίδια δύναμη. Σήμερα μάλιστα, είναι ακόμα πιο επίκαιρος, γιατί συνδέεται με μια ακόμα Γενοκτονία, που συντελείται στην Γάζα, με θύμα τον Παλαιστινιακό λαό και θύτη την κυβέρνηση του Ισραήλ, με συνενόχους τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., ενώ εμπλέκεται ενεργά και η ελληνική κυβέρνηση, καθιστώντας εκτός των άλλων, τον λαό μας στόχο επιθέσεων.

Η σημερινή μέρα μνήμης λοιπόν, αφορά το παρελθόν, αλλά και το παρόν. Οι πόλεμοι, η προσφυγιά και η ορφάνια είναι δυστυχώς,  εδώ και σήμερα. Όπως εμείς καταγράφαμε τα αποτελέσματα της βαρβαρότητας μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το ίδιο γίνεται τώρα στην Παλαιστίνη: 35.589 νεκροί, εκ των οποίων 15.227 παιδιά, 9.961 γυναίκες, χιλιάδες ηλικιωμένοι, 492 γιατροί και νοσηλευτές, 246 εκπαιδευτικοί, 143 δημοσιογράφοι, ενώ υπάρχουν συνολικά 7.000 αγνοούμενοι στην Λωρίδα της Γάζας.

Είναι αναγκαίος εδώ και τώρα ο αγώνας για την απεμπλοκή της χώρας μας από έναν ακόμα ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Τα διδάγματα από τη Γενοκτονία των Ποντίων παραμένουν επίκαιρα. Τιμάμε τη μνήμη και την ιστορία του ποντιακού λαού, παλεύοντας για τη «Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων» και με αγώνα για να μη ζήσει ξανά κανένας λαός τέτοιο έγκλημα».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις