Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συγκίνηση και χαρά από την επίσκεψη παλιών μαθητών, εκπαιδευτικών κι εργαζόμενων στο Παλιό Αρσάκειο- ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συγκίνηση και χαρά από την επίσκε...

Δείτε ΦΩΤΟ

Μία ξεχωριστή ημέρα συγκίνησης και χαράς ήταν η χθεσινή στο νέο Δημαρχείο της Πάτρας που πλημμύρισε από τους ανθρώπους που έχουν συνδεδεμένες με αυτό μνήμες από τη λειτουργία του ως Αρσάκειο Σχολείο

Στο κάλεσμα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη, υπήρξε τεράστια ανταπόκριση  από όσους το έζησαν ως μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι.

Από τις 10 το πρωί, που άνοιξαν οι πόρτες του Δημαρχείου,  έως το μεσημέρι,  οι χώροι του γέμισαν ασφυκτικά από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που έζησαν το κτήριο σε διαφορετικές περιόδους μεταξύ του 1950 και του 2004, που λειτούργησε ως εκπαιδευτήριο.

Τα συναισθήματα της χαράς και της συγκίνησης ήταν εμφανή στα πρόσωπα όλων καθώς  ζωντάνεψαν οι μνήμες από τα σχολικά τους χρόνια.  

εργαζόμενοι που πέρασαν πολλές δεκαετίες της ζωής τους σε αυτό.

Ο  Δήμαρχος και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής που υποδέχθηκαν τους χθεσινούς επισκέπτες, έγιναν αποδέκτες θερμών συγχαρητηρίων για την «αναγέννηση» του κτηρίου που ανακαινίστηκε και αναβαθμίστηκε ενεργειακά με απόλυτο σεβασμό στα αρχιτεκτονικά του  στοιχεία και την ιστορία του. 

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε για τους επισκέπτες η μόνιμη έκθεση φωτογραφιών και ντοκουμέντων που λειτουργεί σε αίθουσα του 1ου ορόφου και είναι αφιερωμένη στην ιστορία του κτηρίου και τους ανθρώπους που συνδέθηκαν μαζί του. 

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης δήλωσε: «Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο της πόλης μας τους προηγούμενους χρήστες του. Αυτούς που πέρασαν εδώ  τα τρυφερά τους χρόνια ως  μαθητές αλλά και εκείνους που το έζησαν ως δάσκαλοι, καθηγητές και εργαζόμενοι. Είχαν  την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τις μνήμες τους αλλά και να δουν ότι η ζωή συνεχίζεται για το κτήριο που κάποτε ήταν η  προέκταση του σπιτιού τους ως σχολείο και σήμερα είναι ως Δημαρχείο.

Αν δούμε πόσα μας ενώνουν μπορούμε σε αυτό το δρόμο να  έχουμε πάντα χαρές και η πόλη μας την προκοπή που χρειάζεται».

Την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και τον πρόεδρό της Γιώργο Μπαμπινιώτη, εκπροσώπησαν οι τρεις διευθυντές των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας, Ευάγγελος Στάθης του Δημοτικού, Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος του Γυμνασίου και Εμμανουήλ Πετράκης του Λυκείου.  Οι διευθυντές συνοδεύονταν από τους εκπαιδευτικούς του Αρσακείου. 

Μεταξύ των αποφοίτων της  Αρσακείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Πατρών που λειτούργησε στο  κτήριο του παλαιού Αρσακείου  και ανταποκρίθηκαν στο χθεσινό προσκλητήριο ήταν ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας. 

Με την ιδιότητα και του καθηγητή του Αρσάκειου, ήταν μεταξύ των παρευρισκόμενων και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Αχαΐας Σπύρος Σκιαδαρέσης.



***Το επόμενο Σάββατο 25 Μαΐου από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. το Δημαρχείο θα είναι ανοικτό να υποδεχθεί τους δημότες που θέλουν να το επισκεφτούν και να γνωρίσουν τις υπηρεσίες του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις