Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το πολιτικό θρίλερ «Επτά Ημέρες του Μαΐου» προβάλλεται 13/5 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Το πολιτικό θρίλερ «Επτά Ημέρες του Μαΐο...
Μαρτάτος Tάκης

Στις 19.15 - Πρωταγωνιστούν οι Burt Lancaster, Kirk Douglas, Ava Gardner, Fredric March και Edmond O’Brien

Η κινηματογραφική λέσχη «HAU Movie Club» της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης ρίχνει αυλαία για φέτος με την προβολή του πολιτικού θρίλερ «Επτά Ημέρες του Μαΐου - Seven Days in May» με πρωταγωνιστές δύο αξέχαστους σταρ του παλιού Χόλιγουντ, τους Μπαρτ Λάνκαστερ και Κερκ Ντάγκλας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το HAU Movie Club της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης σε συνεργασία με τη Mooviereel ρίχνει αυλαία για τη φετινή σαιζόν με την ειδική προβολή της βραβευμένης ταινίας του John Frankenheimer, «Επτά Ημέρες του Μαΐου- Seven Days in May», παραγωγής του 1964, με τους Burt Lancaster, Kirk Douglas, Ava Gardner, Fredric March και Edmond O’Brien. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαΐου στις 19:15 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (στην οδό Μασσαλίας 22, στο Κολωνάκι στην Αθήνα) με ελεύθερη είσοδο.

Στο πολιτικό θρίλερ του John Frankenheimer οι στρατιωτικοί ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών σχεδιάζουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο, επειδή υποστηρίζει μια συνθήκη πυρηνικού αφοπλισμού με τη Σοβιετική Ένωση. Φοβούμενοι προδοσία των Σοβιετικών, προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο των Fletcher Knebel και Charles W. Bailey II. Ο Πρόεδρος J.F. Kennedy είχε διαβάσει το μυθιστόρημα λίγο μετά τη δημοσίευσή του και πίστευε ότι η ιστορία θα μπορούσε πραγματικά να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, το έργο έλαβε ενθάρρυνση και βοήθεια από τον Kennedy μέσω του Εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου, Pierre Salinger, ο οποίος μετέφερε στον Frankenheimer την επιθυμία του Προέδρου να γυριστεί η ταινία. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όμως, δολοφονήθηκε και δεν κατάφερε ποτέ να την δει.

Η ταινία «Επτά Ημέρες του Μαΐου» ήταν υποψήφια για 2 βραβεία Όσκαρ: Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τον Edmond O’Brien και Καλύτερης Σκηνογραφίας. O O'Brien κέρδισε Χρυσή Σφαίρα Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ η ταινία ήταν υποψήφια για τρεις ακόμη Χρυσές Σφαίρες: Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Μουσικής και Α΄ Ανδρικού Ρόλου στην Κατηγορία Δράμα για την ερμηνεία του Fredric March (1897-1975). 

Στην ταινία «Επτά Ημέρες του Μαΐου» παίζουν και ο Martin Balsam της ταινίας «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου», ο John Houseman, κ.α.

Επίσης όπως προείπαμε συμπρωταγωνιστεί η Ava Gardner (1922-1990), από τις πιο όμορφες και καλές ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

«Seven Days in May»

Σκηνοθεσία: John Frankenheimer, ΗΠΑ, 1964, διάρκεια 120 λεπτά.

Ημερομηνία και ώρα: Δευτέρα 13 Μαΐου στις 19:15.

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Η ταινία προβάλλεται με ελληνικούς υπότιτλους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture