Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Π. Παπανδρέου: Αξιόλογη πρωτοβουλία που υπηρετεί την παράδοση

Π. Παπανδρέου: Αξιόλογη πρωτοβουλία που ...

Η αναφορά του πρ. Προέδρου της δημοτικής επιτροπής παιδείας για το χορευτικό τμήμα του δήμου Πατρέων

Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του προς την δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων και τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη εκφράζει με δήλωση του ο πρώην Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, οδοντίατρος Παναγιώτης Παπανδρέου με αφορμή την πρωτοβουλία του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου να διδάσκονται στα μέλη του μαθήματα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής.

«Έχει ιδιαίτερη σημασία η τήρηση των παραδόσεων μας, πόσω δε μάλλον τη Βυζαντινής Μουσικής. Κάτι που αυτές τις μέρες, τις μέρες του Πάσχα, αλλά και όλο το χρόνο αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σπουδαιότητα της», αναφέρει στη δήλωση του ο κ. Παπανδρέου. 

Όπως είναι γνωστό, εδώ και λίγο καιρό τα 35 μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων αφιλοκερδώς διδάσκει ο πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας Ζαρουχλεϊκων και Καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Νεκτάριος Πιτσιούγκας. Απώτερος σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος να γνωρίσουν από κοντά τη μουσική σημειογραφία των παραδοσιακών χορών και προοπτικά να δημιουργηθεί ένα σύνολο Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας. 

«Είναι μια πρωτοβουλία πολύ αξιόλογη που επιτέλους έγινε πραγματικότητα και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική αρχή και σ’ όλους τους συντελεστές του Χορευτικού Τμήματος και ιδιαίτερα στον Υπεύθυνο κ. Χρήστο Γιαννόπουλο. Ο δε κ. Πιτσιούγκας είναι ένας εγνωσμένης αξίας δάσκαλος, με πολύ σημαντική διαδρομή και διακριτή συμβολή στη διάδοση της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής», ανέφερε στη δήλωση του ο κ. Παπανδρέου.    

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις