Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

σπιράλ: Διχασμένη υποδέχτηκε η Πάτρα την Ολυμπιακή Φλόγα

σπιράλ: Διχασμένη υποδέχτηκε η Πάτρα την...

"Τεράστιες οι ευθύνες της αδιάφορης και διχαστικής δημοτικής αρχής"

Το σπιράλ κάνει λόγο για μια Πάτρα που διχασμένη υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα.

Η δημοτική παράταξη σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Δεν υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο σε αυτό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην Πάτρα κατά την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας: Τέσσερις(!) διαφορετικές εκδηλώσεις υποδοχής, που ουσιαστικά αποδυνάμωσαν τη διέλευση, τον συμβολισμό και τη σύνδεση του γεγονότος με την πόλη. Γέφυρα, Δήμος, Οικία Παλαμά και Πανεπιστήμιο υποδέχτηκαν με διαφορετικό τρόπο τους λαμπαδηδρόμους.

Ο Δήμος Πατρέων φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για την εικόνα διχασμού που εξέπεμψε η πόλη.

Όλα εξηγούνται: Ο Δήμος Πατρέων δεν ήθελε τη λαμπαδηδρομία στην πόλη! Οι ταπεινωτικές για το Ολυμπιακό Πνεύμα αναφορές του δημάρχου, κατά τις προηγούμενες αντίστοιχες τελετές, είχαν ως αποτέλεσμα να «χάσει» η Αχαΐα τη διέλευση του Ολυμπιακού Φωτός επί επταετία, με ότι αυτή η απώλεια σηματοδοτεί τόσο σε επίπεδο συμβολισμού όσο και για το κύρος και την προβολή της Πάτρας.

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία επέστρεψε φέτος στην Πάτρα γιατί  κάποιοι κινήθηκαν έγκαιρα και σωστά, διεκδικώντας για την πόλη αυτό που, ελέω Πελετίδη, είχε χαθεί. Μόνο που ο δήμαρχος δεν θέλει να χρήσει συνομιλητές του ούτε τις εταιρίες (Γέφυρα), ούτε τους ιδιώτες (Στέγη Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς»), ούτε καν το Πανεπιστήμιο! Κι έτσι προγραμματίστηκαν οι εκδηλώσεις ξεχωριστά, σε απευθείας συνεννόηση με την Ολυμπιακή Επιτροπή.

Και γιατί έγινε και στο Δημαρχείο τελετή; Επειδή… σύρθηκε ο Δήμος, αναγκάστηκε. Όταν εξασφαλίστηκε –από άλλους, και μπράβο τους- να επανέλθει η Λαμπαδηδρομία στην Πάτρα (κάτι που αδιάληπτα συνέβαινε από το 1936), η δημοτική αρχή συνειδητοποίησε πως δεν θα μπορούσε να το αποφύγει και το δέχτηκε ως «αναγκαίο κακό». Το απέδειξε και με την προχειρότητα της δικής της τελετής (σε σχέση με τις υπόλοιπες της πόλης, σε σχέση και με τις αντίστοιχες στους άλλους δήμους της χώρας).

Τι θα έπρεπε να γίνει; Μία μεγαλοπρεπής τελετή υποδοχής στην Πάτρα! Ενδεχομένως και με επιμέρους στάσεις, αλλά υπό την «ομπρέλα» και φροντίδα του Δήμου Πατρέων, παντού. Και διεκδίκηση της διανυκτέρευσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη, για να ξαναπάρει η Πάτρα τα σκήπτρα που της ανήκουν.

ΥΓ1. Η τεράστια απήχηση των εκδηλώσεων της Πέμπτης απέδειξε πως α)οι Πατρινοί υπολήπτονται βαθιά τη Λαμπαδηδρομία και τους Λαμπαδηδρόμους, β)η πόλη «διψά» για τέτοιες εκδηλώσεις και γ)η τοπική κοινωνία ενωμένη αξίζει να διεκδικήσει να επανακτήσει η πόλη τον τίτλο «Ολυμπιακή».

ΥΓ2. Η φετινή ομιλία του δημάρχου δεν θύμισε σε τίποτε τους πανομοιότυπους πύρινους πολιτικούς λόγους που έβγαζε σε κάθε προηγούμενη διέλευση της Δάδας. Η «επανάσταση», μάλλον, τελειώνει…"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις