Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ελληνοτουρκικά: Βολές της Άγκυρας για τα θαλάσσια πάρκα χωρίς να παίρνει θέση ο Ερντογάν

Ελληνοτουρκικά: Βολές της Άγκυρας για τα...

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη

Ενώ τα τουρκικά ΜΜΕ δυναμιτίζουν το κλίμα για τα θαλάσσια πάρκα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να παίξει τον ρόλο του «πυροσβέστη» όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν έχει αναφερθεί καθόλου στο θέμα των θαλάσσιων πάρκων. Αντίθετα, με δηλώσεις του την Παρασκευή, επιβεβαίωσε με τη σειρά του τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μάιο στην Άγκυρα, παρά την κρίση που… βλέπει στο Αιγαίο η αντίπερα όχθη.

Μάλιστα οι ηγέτες των δύο χωρών κάνουν δηλώσεις σαν να υποδηλώνουν ακόμη και προσμονή για αυτή τη συνάντηση ενώ φαίνεται να τη θεωρούν απαραίτητη για την περαιτέρω εξομάλυνση των σχέσεων.

Το ερώτημα που υπάρχει είναι αν το θέμα των θαλάσσιων πάρκων το θέσει ο ίδιος ο Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα εξαρτηθεί βέβαια και από την πίεση που θα δεχτεί ο Τούρκος πρόεδρος, από το εσωτερικό της Τουρκίας.

Στα κανάλια και τον Τύπο της γειτονικής χώρας πάντως διατηρείται ένα προσεισμού κλίμα έντασης. «Οι ειδικοί» κάθε μέρα στην τηλεόραση της Τουρκίας αποφασίζουν μέχρι που φτάνει η δικαιοδοσία της Ελλάδας στο Αιγαίο ή προδιαθέτουν την κοινή γνώμη «βομβαρδίζοντάς» την για τις «ύπουλες», όπως αναφέρουν σχετικά, προθέσεις της Αθήνας πίσω από το περιβαλλοντικό πάρκο.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις