Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι είναι ο θεσμός του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.- Εκδήλωση στην Πάτρα - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Τι είναι ο θεσμός του Μεταλυκειακού Έτου...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τα οφέλη της μεταλυκειακής εκπαίδευσης μέσω του θεσμού της μαθητείας για τα ΕΠΑΛ και τα εργαστηριακά κέντρα, αναλύθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα παλαιά σφαγεία.

Τα οφέλη της μεταλυκειακής εκπαίδευσης μέσω του θεσμού της μαθητείας για τα ΕΠΑΛ και τα εργαστηριακά κέντρα, αναλύθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα παλαιά σφαγεία.

Στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων παρουσιάστηκαν όλα όσα η μεταλυκειακή εκπαίδευση μπορεί να εξασφαλίσει σε έναν σπουδαστή που επιλέγει την τάξη μαθητείας και αποκτά την επιπλέον γνώση, εργαζόμενος ταυτόχρονα σε πραγματικές συνθήκες.

Tα αποτελέσματα από το μεταλυκειακό έτος-τάξη μαθητείας για τα ΕΠΑΛ - Εργαστηριακά κέντρα στην Αχαΐα, είναι ιδιαίτερα ενθαρυντικά, καθώς όπως επισημαίνεται, πλήθος εταιρειών επιλέγουν σπουδαστές, οι οποίοι εργάζονται σε αυτές και σε πολλές περιπτώσεις προσλαμβάνονται μόνιμα, δεδομένης της εξειδίκευσης που έχουν αποκτήσει.

Ο θεσμός του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια και αποτελεί πλέον σημαντικό συνδετικό κρίκο με την αγορά εργασίας. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των μαθητευομένων, ώστε να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, με αναβαθμισμένα προσόντα και εργασιακή εμπειρία. 

Το τρέχον εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 υλοποιείται η Η΄ Φάση του προγράμματος

Η υπεύθυνη μαθητείας στην Αχαΐα, Ελ. Αραχωβίτου, εξηγεί

Τα Επαγγελματικά Λύκεια και Εργαστηριακά Κέντρα Αχαΐας στα οποία υλοποιείται το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας, διοργάνωσαν την εκδήλωση, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, με θέμα: «Η εξέλιξη του θεσμού Μαθητείας ΕΠΑ.Λ. στην Αχαΐα. Παράλληλα έγινε και η Τελετή Απονομής Βεβαιώσεων Επαγγελματικής Κατάρτισης της 7ης Φάσης του θεσμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις