Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Δειγματοληψία στο χώμα που είχε μεταφερθεί σε ιδιωτικό οικόπεδο

Τέμπη: Δειγματοληψία στο χώμα που είχε μ...

Οι αναλύσεις στα δείγματα θα γίνουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους

Πραγματοποιήθηκε σήμερα δειγματοληψία στα χώματα από τον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, που είχαν μεταφερθεί σε οικόπεδο ιδιώτη στη Λάρισα, παρουσία πραγματογνωμόνων, ενώ θα αναζητηθεί και γενετικό υλικό.

Το χώμα μεταφέρθηκε με φορτηγά από το σημείο του δυστυχήματος σε ιδιωτικό οικόπεδο, όπου και φυλάσσεται επί ένα χρόνο. «Ίσως βρεθούν στοιχεία, υλικό που να βοηθήσει στις έρευνες», δήλωσε η Μαρία Θοδωρή, μητέρα του Βάιου Βλάχου, θύματος των Τεμπών.

Αγωνία για τις αναλύσεις των δειγμάτων
Η δειγματοληψία έγινε από τη χημική υπηρεσία Λάρισας και οι αναλύσεις στα δείγματα θα γίνουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Τη διαδικασία επόπτευσαν η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας και ο ειδικός εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την ποινική έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ο Κώστας Λακαφώσης, ειδικός πραγματογνώμονας των οικογενειών των θυμάτων, δήλωσε: «Φαίνεται ότι κάποιος εκείνες τις πρώτες ώρες έκρινε ότι αυτά τα χώματα δεν είναι χρήσιμα για τη διερεύνηση και έδωσε οδηγία σε κάποιους να τα πετάξουν. Αυτά λοιπόν πετάχτηκαν σε ένα χωράφι γιατί όλοι θεώρησαν ότι δεν είναι χρήσιμα για κάτι».

Εκτός από τους τεχνικούς συμβούλους των οικογενειών των θυμάτων, τη διαδικασία παρακολουθούσε και διορισμένος πραγματογνώμονας της Hellenic Train.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις