Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε αίτημα αναβολής για τις Ίριδα και Μαλένα

Δίκη Πισπιρίγκου: Απορρίφθηκε αίτημα ανα...

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα αναβολής της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Ίριδας και της Μαλένας

Στην απόρριψη του αιτήματος αναβολής της δίκης της ανθρωποκτονίας των μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Ίριδας και Μαλένας, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα πως θα πρέπει να συνεχίσει η διαδικασία παρά το σχετικό αίτημα του Αλ. Κούγια, υπερασπιστή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, όπου αναμενόταν να συνεχίσει η κατάθεση του πρώην συζύγου, Μάνου Δασκαλάκη, ο συνήγορος υπεράσπισης προχώρησε σε αίτημα αναβολής επικαλούμενος προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει για 5 μήνες, αλλά και μετά την απόφαση του ανώτατου πειθαρχικού συμβουλίου για παύση της άσκησης του δικηγορικού του λειτουργήματος μέχρι τις 9 Ιουνίου 2024.

«Έχω αναβάλει ήδη πλήθος υποθέσεων. Ζήτω οπωσδήποτε την αναβολή της υπόθεσης» υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας εξηγώντας ότι η δεύτερη δικηγόρος που επίσης εκπροσωπεί την κατηγορούμενη, πρόκειται να σταματήσει τη συνεργασία της με τον Αλ. Κουγια όποτε θα αποχωρήσει από την υπόθεση. Προς επίρρωση των όσων ακούστηκαν, η Ρούλα Πισπιρίγκου δήλωσε στο δικαστήριο ότι ανακαλεί την εντολή στη δεύτερη δικηγόρο που την υπερασπίζεται.

«Θέλουμε την πρόοδο της δίκης. Ωστόσο λόγω συναδελφικής δεοντολογίας δεν μπορούμε να αντιλέξουμε» ανέφερε η πολιτική αγωγή από την πλευρά της, με τον Αλ. Κουγια να επισημαίνει ότι δεν τίθεται ζήτημα αποφυλακίσεως της κατηγορούμενης αφού έχει πλέον καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Πρόεδρος: Λόγω της μακράς διαρκείας της δίκης και της πολυπλοκότητας της υπόθεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα κάποιος άλλος συνάδελφος σας να εκπροσωπήσει την κατηγορούμενη;

Αλ. Κούγιας: Μόνο ο Κούγιας μπορεί να τη φέρει εις πέρας την υπόθεση. Αυτή η γυναίκα άφησε τη ζωή της πάνω της και θέλω να την τιμήσω.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα ζητώντας το διορισμό αυτεπαγγέλτως συνηγόρων υπεράσπισης. «Τι θέλετε να γίνει να πεθάνουμε στο δικαστήριο; Γιατί αυτό θα γίνει αν δεν αναβάλλετε. Θα έρχομαι εδώ. Δεν θα εγκαταλείψω την κατηγορούμενη αλλά για φανταστείτε τις συνθήκες!» σχολίασε ο συνήγορος με τη σειρά του.

Τελικά το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση, με τον συνήγορο να αναφέρει: «Θα παραστούμε κανονικά. Δηλώνω ρητώς ότι δεν θα παρατήσω την κυρία κατηγορούμενη».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις