Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση αισθητήρων για θέσεις στάθμευσης- Σε ποιες οδούς τοποθετούνται

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η τοποθέτηση αισθητ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Mε βάση το χρονοδιάγραμμα, στο τέλος Αυγούστου θα είναι έτοιμο να μπει σε εφαρμογή

Προς ολοκλήρωση οδεύει το πρόγραμμα έξυπνης στάθμευσης στο κέντρο της Πάτρας, καθώς μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν τοποθετηθεί όλοι οι αισθητήρες στις θέσεις παρκαρίσματος.

«Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί περίπου 700 αισθητήρες, σε σύνολο 850. Αυτοί που δεν έχουν τοποθετηθεί αφορούν σημεία κυρίως στην Άνω πόλη όπου γίνονται τα έργα της ανάπλασης. Ωστόσο μέχρι τέλος Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Από ‘κει και πέρα, τρέχει το κομμάτι της εκπαίδευσης και της πιλοτικής εφαρμογής, για να δούμε πως δουλεύει και να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις όπου και αν χρειάζονται, διαδικασία που θα κρατήσει τέσσερις μήνες. Οπότε με βάση το χρονοδιάγραμμα, στο τέλος Αυγούστου θα είναι έτοιμο να μπει σε εφαρμογή, να λειτουργήσει κανονικά και να το χρησιμοποιούν οι πολίτες» τονίζει στο thebest.gr o αντιδήμαρχος προγραμματισμού Αποστόλης Αγγελής.

Πως θα λειτουργήσει, το πρόγραμμα; «Θα υπάρξει αντίστοιχη διαγράμμιση γιατί αν δεν υπάρξει χωροθέτηση, μπορεί ένα όχημα να πιάνει δυο αισθητήρες ή να αφήνει ένα κενό μικρό από τον αισθητήρα, να φαίνεται δηλαδή κενό αλλά να μην χωράει άλλο όχημα και φυσικά η χρήση θα γίνεται μέσω εφαρμογής στο κινητό. Όλα αυτά τρέχουν παράλληλα» επισημαίνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Οι αισθητήρες θα αποστέλλουν τα δεδομένα για τη χωρητικότητα των υπαίθριων δημοτικών χώρων στάθμευσης (ακόμη και για χώρους στάθμευσης με κοινό σημείο εισόδου – εξόδου) στην πλατφόρμα διαχείρισης της στάθμευσης. Μέσω της πλατφόρμας διαχείρισης στάθμευσης, θα διατίθεται σε πραγματικό χρόνο, ο αριθμός των ελεύθερων θέσεων με βάση την διαθέσιμη γνωστή πληροφορία της χωρητικότητας των θέσεων κάθε χώρου.

Η εγκατάσταση των αισθητήρων για την έξυπνη στάθμευση, έχει ολοκληρωθεί στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, που έχει να κάνει με το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, και «ήδη εκεί το πρόγραμμα λειτουργεί πιλοτικά» λέει ο κ. Αγγελής.  Σε ό, τι αφορά το κέντρο της Πάτρας, αισθητήρες έχουν ήδη εγκατασταθεί, σε Αγίου Νικολάου, Υψηλάντου, Όθωνος Αμαλίας, Καραϊσκάκη, Πατρέως, Κολοκοτρώνη, Ερμού, Φιλοποίμενος, Βότση και Αγίου Ανδρέου. Και εκκρεμούν, στην 25ης Μαρτίου, Γερμανού και Χαραλάμπη λόγω των έργων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις