Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ ...

Τι αναφέρει η ανακοίνωση

Σε ακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα αναφέρει:

 "Καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα ήταν η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Καλάβρυτα. Ο Πρωθυπουργός δυστυχώς ΄΄εκμεταλλεύτηκε΄΄ την μακραίωνη ιστορία των Καλαβρύτων ως «φόντο» στο πλαίσιο των προεκλογικών περιοδειών του ενόψει Ευρωεκλογών.

Επί της ουσίας των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ορεινές περιοχές της Αχαΐας… τίποτα. Μισόλογα, αόριστες και ανέξοδες υποσχέσεις για έργα και παρεμβάσεις που ΘΑ μετατρέψουν τα Καλάβρυτα σε πρότυπο για ολόκληρη την χώρα.

-Για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αναφέρθηκε μόνο στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, (έργα όπως ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων του Χ.Κ που εντάχθηκε  και ξεκίνησε από την κυβέρνηση Σύριζα), και άλλα που είχαν δρομολογηθεί εδώ και πάνω από μια πενταετία και θα έπρεπε ήδη να έχουν ολοκληρωθεί. Ως προς τη δεύτερη φάση των απαιτούμενων παρεμβάσεων, ο Πρωθυπουργός έκανε μόνο γενικόλογες αναφορές κι κατέφυγε σ’ ευχολόγια για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, αυτήν την φορά όμως δεν αναφέρθηκε για «τρενάκι» στην Αγ. Λαύρα και στο χιονοδρομικό.

-Για το απαράδεκτο κι επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Επαρχίας Καλαβρύτων είπε απλά, ότι «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα βρούμε τα χρήματα». Καμία συγκεκριμένη δέσμευση για την πηγή της χρηματοδότησης, χωρίς χρονοδιαγράμματα ή τουλάχιστον έναν ορίζοντα υλοποίησης, μόνο ότι δεν συζητάμε για «κάποια δραματική καινούργια χάραξη».

-Καμία ουσιαστική απάντηση για μεγάλα και καυτά προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων στην περιοχή. Αερολογίες, γενικότητες, υπεκφυγές και όχι απτές λύσεις και απαντήσεις.

-Για τον Οδοντωτό μας είπε πως αποτελεί προτεραιότητα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις πυρκαγιές του περασμένου Καλοκαιριού. Δεν μας είπε όμως γιατί έπρεπε να περάσουν οκτώ ολόκληροι μήνες απραξίας, να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και να μεσολαβήσει η παρέμβαση της Εισαγγελίας, προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότηση για παρεμβάσεις που θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει την επόμενη μέρα της καταστροφής, όπως άλλωστε είχε συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν.

-Ούτε κουβέντα για το σχέδιο κατάργησης του Πρωτοδικείου Καλαβρύτων και την μετατροπή του σε περιφερειακό, την υποβάθμιση – διάλυση του Νοσοκομείου - ΚΥ Καλαβρύτων μετά την νομοθέτηση της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ, την εγκατάλειψη της ενδοχώρας της επαρχίας Καλαβρύτων, την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων που είχαν έναν «μαύρο» χειμώνα, τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και τόσα άλλα ζητήματα για τα οποία υπήρξαν συγκεκριμένα αιτήματα από φορείς και συλλόγους της περιοχής, για αυτό άλλωστε και δεν συνάντησε και κανέναν παραγωγικό φορέα εκτός της Ένωσης Συνεταιρισμών.

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να έφυγε, τα προβλήματα όμως παραμένουν. Τα φώτα έσβησαν και οι κάτοικοι των Καλαβρύτων επέστρεψαν στη δύσκολη καθημερινότητα τους, χορτασμένοι από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα…"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις