Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024 Αιγιάλεια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αφρικανική σκόνη και 30αρια σήμερα - Πότε καθαρίζει η ατμόσφαιρα

Αφρικανική σκόνη και 30αρια σήμερα - Πότ...

Η θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή

Πιο «βαριά», αναμένεται να είναι σήμερα η ατμόσφαιρα λόγω της αφρικανικής σκόνης που τις τελευταίες ημέρες κάνει αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφονται.

Σκόνη και 30αρια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η αφρικανική σκόνη αναμένεται να ξεκινήσει την υποχώρησή της προς τα ανατολικά από σήμερα το απόγευμα και κυρίως από την Τετάρτη, ενώ μέσα στην εβδομάδα δεν προβλέπεται να καταγραφεί αντίστοιχο φαινόμενο.

Όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος, ο υδράργυρος θα παραμείνει για ακόμα μία ημέρα στα ύψη με θερμοκρασίες από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου με τις υψηλότερες τιμές να σημειώνονται στην κεντρική και νότια Ελλάδα λόγω των δυτικών ανέμων.

Σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τον υδράργυρο να επιμένει σε υψηλές τιμές

Ο καιρός σήμερα

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα βόρεια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα βόρεια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα οπότε θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Βαθμιαία η σκόνη θα περιοριστεί στα ανατολικά.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία, παρόλο που θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά όπου θα φτάσει τους 21 με 24 βαθμούς, θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά τους 26 με 29 βαθμούς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις