Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χειροπέδες σε Ιταλό αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης - Η βίλα στη Βάρη και τα 21 δισ. δολάρια

Χειροπέδες σε Ιταλό αρχηγό εγκληματικής ...

Ποιος είναι ο συλληφθείς που ζούσε υπερπολυτελή βίο στη Βάρη

Συνελήφθη την Παρασκευή (29/3) από την Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, σε περιοχή της Βάρκιζας, αλλοδαπός, για συμμετοχή σε διεθνή εγκληματική οργάνωση, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής.

 Εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης με σκοπό την έκδοση στις Αρχές της Μπολιβοριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της «παράνομης κυκλοφορίας και εμπορίου στρατηγικών πόρων και υλικών», της «εγκληματικής οργάνωσης» και του «επιβαρυμένου λαθρεμπορίου».

 Ποιος είναι ο συλληφθείς που ζούσε υπερπολυτελή βίο στη Βάρη

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκδοθείσα ερυθρά αγγελία από την INTERPOL και με πληροφορίες από Αρχές του εξωτερικού, ο αλλοδαπός, υπήκοος Ιταλίας, ήταν ηγετικό μέλος της οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών διεθνώς.

Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση, ως πραγματική ιδιοκτήτρια δεξαμενόπλοιων, υπό την κάλυψη νομιμοφανών ναυτιλιακών εταιρειών, προμηθεύονταν δορυφορικούς αναμεταδότεςκαι συσκευές αναγνώρισης, από αχρησιμοποίητα πλοία που βρίσκονταν σε λιμάνια χωρών της Ασίας και τα τοποθετούσε σε πλοία ιδιοκτησίας της, τα οποία φόρτωναν προϊόντα πετρελαίου σε λιμάνια της Βενεζουέλας.

 Στη συνέχεια, τα προαναφερόμενα δεξαμενόπλοια, που μετέφεραν προϊόντα πετρελαίου, απενεργοποιούσαν τα ως άνω συστήματα, προκειμένου τα μέλη της οργάνωσης να ιδιοποιηθούν το φορτίο, εξαπατώντας τους ναυλωτές.

 Από τη δράση της η προαναφερόμενη εγκληματική οργάνωση αποκόμισε τεράστιο περιουσιακό όφελος, ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές της «νόμιμης» ναυτιλιακής εταιρείας, όσο και το κράτος της Βενεζουέλας.

 Σε δημοσιεύματα ιστοσελίδων, αναφέρεται ότι τα κέρδη της προαναφερόμενης Εγκληματικής Οργάνωσης, υπερβαίνουν το ποσό των 21 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

 Ο συλληφθείς είχε υπερπολυτελή βίο, διέμενε με την οικογένεια του σε αχανούς έκτασης πολυτελή βίλα στη Βάρη Αττικής, ενώ κινούνταν με υπερπολυτελή αυτοκίνητα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος της οργάνωσης εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 21 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α., ζημιώνοντας τόσο τους ναυλωτές όσο και το κράτος τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις