Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κόντρα Τσελέντη - Παπαδόπουλου: «Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη»

Κόντρα Τσελέντη - Παπαδόπουλου: «Νισάφι ...

Μέσω αναρτήσεων στα social media οι σεισμολόγοι «συγκρούστηκαν» μετά τον σημερινό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ

Με φόντο τον σημερινό σεισμό των 5,7 Ρίχτερ και τη λανθασμένη αρχική εκτίμηση του Γεωδυναμικού για την πρώτη δόνηση, «συγκρούστηκαν» οι σεισμολόγοι Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί πως ο σεισμός έλαβε χώρα στις 09:12 το πρωί στον θαλάσσιο χώρο κοντά στις Στροφάδες, στον Κυπαρισσιακό Κόλπο, ανοικτά της Ηλείας. Ένα λεπτό νωρίτερα, είχε σημειωθεί προσεισμός 4,3 Ρίχτερ, με την αρχική εκτίμηση, όμως, από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο να έκανε λόγο για 5,6 Ρίχτερ. Ακολούθησε διευκρινιστική ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο σχετικά με τους λόγους της λανθασμένης καταγραφής, ωστόσο ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος εξαπέλυσε τα πυρά του προς το ινστιτούτο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδόπουλος προχώρησε σε μία ανάρτηση με αφορμή τον σεισμό, στην οποία ανέφερε: «To θρίλερ με τον δήθεν διπλό σεισμό στο θαλάσσιο χώρο του Κυπαρισσιακού κόλπου έληξε. Αρχικά το Εθνικό Αστεροσκοπείο ανακοίνωσε 2 σεισμούς μεγεθών 5,6 και 5,7. Τελικά, μετά από μισή ώρα ανακοίνωσε 4,5 και 5,7. Τέτοια σφάλματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν. Πρέπει να εξαλειφθούν. Δημιουργούν σύγχυση και δυσκολεύουν την αξιολόγηση», σημείωσε ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για να καταλήξει: «Ως προς την ουσία, προς το παρόν δεν είμαστε βέβαιοι αν ο 5,7 ήταν ο κύριος σεισμός. Η περιοχή έχει κάνει μεγάλους σεισμούς στο παρελθόν».

Στην εν λόγω ανάρτηση έσπευσε να απαντήσει ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης: «Νισάφι πια με αυτόν τον συνταξιούχο φυσιογνώστη πρώην υπάλληλο του Γεωδυναμικού που δεν σεβάστηκε το χώρο που έφαγε ψωμί και συνεχώς βγαίνει στα ΜΜΕ και μας κατηγορεί τόσο λόγο επιστημονικής ανεπάρκειας όσο και λόγο εμπάθειας.

Μιλά ο άνθρωπος που έχει κάνει προβλέψεις για όλη την Ελλάδα και αν συμβεί κάποιο γεγονός θα βγει και θα μας πει ότι το πρόβλεψε. Πριν ένα χρόνο μου πήρε 5 μήνες να ηρεμήσω τη Θήβα που μίλαγε για 7 Ρίχτερ. Δε σέβεται ούτε την τουριστική περίοδο τινάζοντας το τουρισμό στον αέρα».

Διαβάστε λοιπόν ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΣ να δείτε τι έγινε με τον πρωινό σεισμό και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις