Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζεται η εισβολή της αφρικανικής σκόνης: Υψηλές θερμοκρασίες και την Πέμπτη

Συνεχίζεται η εισβολή της αφρικανικής σκ...

Αφρικανική σκόνη και τη Πέμπτη (28/3)

Ο διευθυντής ερευνών του Αστεροσκοπείου της Αθήνας Κώστας Λαγουβάρδος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο κοκτέιλ αφρικανικής σκόνης και αέριων μαζών που έφεραν σήμερα (27/3) στη χώρα μας οι θερμοκρασίες που αγγίζουν ρεκόρ για τον μήνα Μάρτιο.

Πάτρα: Γέμισαν σκόνη τα αυτοκίνητα- «Αγνοούνται» Παλιοβούνα και Γέφυρα- ΦΩΤΟ

 Τόνισε δε στην ΕΡΤ πως «αύριο, θα υπάρχει επίσης σκόνη στην ατμόσφαιρα, ίσως και λίγο περισσότερη από σήμερα». Στην Κρήτη μάλιστα σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 32 βαθμούς Κελσίου με τον κ. Λαγουβάρδο να επισημαίνει πως έχουμε να δούμε τέτοιες θερμοκρασίες τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2010.

Αφρικανική σκόνη - Συστάσεις πνευμονολόγων: SOS για τις ευπαθείς ομάδες

Νέα θερμή εισβολή θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη
 «Έχουμε σημαντική μεταφορά σκόνης που θα συνεχιστεί μέχρι και αύριο. Από την Παρασκευή η σκόνη θα απομακρυνθεί και θα υπάρξει μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Πιθανότατα από τη Δευτέρα να έχουμε εκ νέου υψηλές θερμοκρασίες», είπε ο κ. Λαγουβάρδος. Η νέα θερμή εισβολή της επόμενης εβδομάδας, φαίνεται να επηρεάζει ένα μεγάλο κομμάτι της κεντρικής, νότιας και κεντρικής Ευρώπης, εξήγησε ο ίδιος.

Με σκόνη και η αυριανή ημέρα 

Αύριο (28/3) θα υπάρχει επίσης σκόνη στην ατμόσφαιρα, ίσως και λίγο περισσότερη από σήμερα, επεσήμανε ο κ. Λαγουβάρδος. «Ο κύριος όγκος είναι απόψε το βράδυ και αύριο. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και την αυριανή μέρα, θα δούμε σε κάποιες περιοχές πάνω από 25-26 βαθμούς. Το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει μια μικρή υποχώρηση των θερμοκρασιών, παραμένοντας όμως πάντα οι πιο υψηλές από τις κανονικές τιμές», είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις