Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΑΙΓΙΟ: Τετραήμερο επετειακών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου- ΦΩΤΟ

ΑΙΓΙΟ: Τετραήμερο επετειακών εκδηλώσεων ...

Μουσικοχορευτικές παραστάσεις

Με ιδιαίτερα αξιόλογη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τετραήμερη σειρά επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν από τον Δήμο Αιγιαλείας σε συνεργασία με πλήθος συλλόγων και φορέων της περιοχής, προς τιμήν της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.

Φέτος, οι εκδηλώσεις δεν εστίασαν αποκλειστικά στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821 αλλά είχαν ευρύτερη αναφορά στους αγώνες των Ελλήνων σε μεταγενέστερους από την Ελληνική Επανάσταση χρόνους, παρουσιάζοντας λαμπρές σελίδες της νεώτερης ιστορίας της χώρας με τρόπο που προκάλεσε ενδιαφέρον στο κοινό.

Ειδικότερα, οι παράλληλες επετειακές εκδηλώσεις που πλαισίωσαν το καθιερωμένο πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου, ξεκίνησαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου με την προβολή της βραβευμένης πολεμικής δραματικής ταινίας "Operation Star-Επιχείρηση Άστρο" με υπόθεση που αφορά στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσικάρα και παραγωγή Aratos Films, στον Δημοτικό Κινηματογράφο "Απόλλων".

Το Σάββατο 23 Μαρτίου φιλοξενήθηκε στο "Πολύκεντρο" στην παραλία Αιγίου μια εξαιρετική μουσικοχορευτική εκδήλωση με θέμα τη συμβολή της γυναίκας στην Ελληνική Επανάσταση, με κεντρική ομιλήτρια την πρόεδρο της ΙΛΕΑ κα Βάνα Μπεντεβή και με την συμμετοχή της γυναικείας χορωδίας Παραδοσιακού Τραγουδιού Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου, Παιδικής – Νεανικής χορωδίας Δήμου Αιγιάλειας, Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου» και Χορευτικών Συλλόγων Αιγιάλειας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εντυπωσιακές παραδοσιακές γυναικείες ενδυμασίες από όλη τη χώρα.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου ο Δημοτικός Κινηματογράφος "Απόλλων" φιλοξένησε μουσικοχορευτική παράσταση με θέμα «Επέτειος Εθνικής εορτής των 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 29 Μαρτίου 1864. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αιγιάλειας και τη συμμετοχή του Μουσικού Εργαστηρίου Αιγίου και Συλλόγου Κεφαλλήνων & Ιθακήσιων Αιγιαλείας – Καλαβρύτων, ταξίδεψαν το κοινό μουσικά και χορευτικά στα όμορφα Επτάνησα. Τέλος, τη Δευτέρα 25 Μαρτίου το απόγευμα στο Κινηματοθέατρο «Απόλλων», προβλήθηκε η επετειακή ταινία «Διάκος, ο εθνομάρτυς» της Φιλότιμο films, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αιγιάλειας με την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε: "Η Δημοτική Αρχή, σε αγαστή συνεργασία με εκατοντάδες συμπολίτες που συμμετέχουν σε πολιτιστικούς και κοινωνικούς συλλόγους και φορείς, παρουσίασε φέτος ένα πλούσιο επετειακό πρόγραμμα για τους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων. Μας ικανοποιεί η συμμετοχή του κοινού, κάτι που μας δείχνει το δρόμο και για νέες επιτυχημένες συνεργασίες και διοργανώσεις στον τόπο μας". Από πλευράς της, η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, Επικοινωνίας, Εθιμοτυπίας και Εκδηλώσεων κα Μαρία Αγγελοπούλου σημείωσε:  "Οι επετειακές εκδηλώσεις που παρουσιάστηκαν, είχαν σαφή εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα. Η θεματολογία του επετειακού τετραημέρου εστίασε στους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων τόσο της Επανάστασης, όσο και σε μεταγενέστερους. Οι επετειακές δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με συλλόγους, φορείς και πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας, ενώ δώσαμε έμφαση στη συμμετοχή συλλόγων και από τις τοπικές μας κοινότητες. Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς, όπως και τους υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν για το άψογο αποτέλεσμα και τα ΜΜΕ για την προβολή των δράσεων".

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

   Ο Σύλλογος Κεφαλληνίων Και Ιθακησίων Αιγιαλείας & Καλαβρύτων, ευχαριστεί θερμά  τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, για την ευγενική και τιμητική πρόσκληση από πλευρά του, να συμμετέχουμε με  την Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας και την Ιόνιο Βιβλιοθήκη Αιγίου (που αποτελούν μέρος των τμημάτων του συλλόγου μας), στην μουσικοχορευτική παράσταση για τον εορτασμό των 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, που διοργάνωσε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου 1821.

  Η αίθουσα του κινηματογράφου ΑΠΟΛΛΩΝ,  ήταν κατάμεστη από κόσμο που παρακολούθησε με ενθουσιασμό και συγκίνηση την ροή όλου του εορταστικού προγράμματος. 

    Σας συγχαίρουμε για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. Από την πλευρά μας είμαστε πάντα θετικοί  σε από κοινού συνεργασίες, που αναδεικνύουν τον υπέροχο πολιτισμό της Πατρίδας μας.  

Σας ευχόμαστε να έχετε πάντα δύναμη, ζωντάνια και αγάπη για ότι όμορφο κάνετε. 

Ειδήσεις Τώρα

Eπίθεση στη Μόσχα: Οι 15χρονοι που έσωσαν δεκάδες και έγιναν ήρωες- ΒΙΝΤΕΟ

25η Μαρτίου: Συγκίνησε η μητέρα της Κλαούντια Λάτα που χάθηκε στα Τέμπη - H αγκαλιά με τον πατρινό Δημ. Κουρέτα

H Πάτρα τίμησε την 25η Μαρτίου- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την παρέλαση στην Αγίου Ανδρέου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις