Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας - Το πρόγραμμα της πανήγυρης

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο Μητροπολιτικός ναός...
Μαρτάτος Tάκης

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μετά την ακολουθία των Α' Χαιρετισμών την Παρακσευή 22/3, θα προεξάρχει και τη Δευτέρα 25/3 το πρωί στη Θεία λειτουργία & στη Δοξολογία και στις 18.00 στον εσπερινό & στο μνημόσυνο που θα τελεστεί

Την τιμητική του έχει αυτές τις μέρες ο Ιερός Μητροπολιτικός ναός Ευαγγελιστρίας Πατρών στην οδό Μαιζώνος καθώς πανηγυρίζει και εορτάζει τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μάλιστα για τους Α’ Χαιρετισμούς στην Παναγία ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος θα ήταν απόψε Παρασκευή 22/3 στις 19.00 στην Ευαγγελίστρια ενώ συνηθίζεται να τελείται και δεύτερη ιερά ακολουθία των Χαιρετισμών για τους εργαζόμενους, στις 9 το βράδυ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ιεράς πανήγυρης, την Κυριακή 24/3, παραμονή της εορτής στις 6 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας όπου θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Θα ακολουθήσει ιερά αγρυπνία στις 10 το βράδυ όπου θα ιερουργήσει ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Χριστόφορος Μυτιλήνης.

Ανήμερα την Δευτέρα 25/3/2024 που είναι και η εθνική επέτειος της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το πρωί θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου που θα κηρύξει και το Θείο λόγο.

Στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 25/3 θα τελεστεί η επίσημη Δοξολογία και για την εθνική επέτειο των 203 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του ’21 ενώ στις 6 το απόγευμα, θα ψαλεί ο εσπερινός και θα γίνει & μνημόσυνο για τους Ήρωες της Επανάστασης και τους κτήτορες του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας. Θα παραστεί επίσης και θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Αναμένεται πολλοί πιστοί να περάσουν από τον ιστορικό ναό Ευαγγελιστρίας για να ανάψουν το κεράκι τους και να προσκυνήσουν τη χάρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις