Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας

Πάτρα: Κινητοποίηση του Σωματείου  Εργαζ...

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου

Σε κινητοποίηση προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου & ΝΠΙΔ Ν.Αχαϊας την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο πλαίσιο της απεργίας του κλάδου. Η κινητοποίηση θα γίνει 

στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 10 το πρωί. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μεταξύ άλλων αναφέρουν τα εξής:

"Οι Προνοιακές Δομές να καταρρέουν οικονομικά μέρα με τη μέρα. Χαρακτηριστικό αυτής της δύσκολης κατάστασης, βρίσκονται τρία ιδρύματα στην περιοχή μας. Στην ΜΕΡΙΜΝΑ οι συνάδελφοί μας είναι ένα χρόνο τώρα συνεχώς με καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους που φτάνουν και τους τρεις μήνες, στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ είναι συνεχώς με «έναντι». Στο δε ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ, οι συνάδελφοι ζουν μόνιμα με την απειλή της απόλυσης.

 

Η καταβολή δε των μισθών των εργαζομένων στα ιδρύματα, συστηματικά το τελευταίο διάστημα, δεν καταβάλλεται τακτικά και στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, αλλά και όταν καταβάλλεται, είναι μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν οι ίδιοι ανασφάλεια και να δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, σε ένα περιβάλλον οικονομικά ασφυκτικό, με την ακρίβεια να καλπάζει και τις δόσεις δανείων, φροντιστηρίων και άλλων πολλών να τσακίζει τον όποιο κουτσουρεμένο μισθό τους. Στην ΜΕΡΙΜΝΑ μάλιστα, λόγω της πολύμηνης απληρωσιάς, έχουν προχωρήσει σε 4ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας καθώς αδυνατούν πλέον να πληρώσουν ακόμα και το κόστος μεταφοράς στην εργασία τους.

Οι επιλογές αυτές, είναι φανερό ότι βάζουν στη ζυγαριά «κόστους - οφέλους» τις ζωές μας, μη δίνοντας κανένα βάρος στους ωφελούμενους, στα παιδιά με ειδικές ανάγκες και στις οικογένειές τους γιατί, λόγω της υποστελέχωσης των δομών αυτών, αφενός δεν λαμβάνουν τις υπηρεσίες που πρέπει και αφετέρου γιατί αυξάνει την πίεση προς τους εργαζόμενους καθώς σχεδόν καθημερινά, μέσα στο ωράριο τους, δεν απασχολούνται αποκλειστικά στις ειδικότητες τους αλλά καλύπτουν τα κενά σε προσωπικό που επίμονα αρνείται να διεκδικήσει η Διοίκηση του κάθε ιδρύματος".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις