Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τέμπη: Το Ευρωκοινοβούλιο κράτησε ανοιχτή την αναφορά της υπόθεσης

Τέμπη: Το Ευρωκοινοβούλιο κράτησε ανοιχτ...

Η ομιλία Καρυστιανού

Με τη φράση «σας ευχαριστούμε που είστε δυνατή», η εισηγήτρια της επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου για το έγκλημα στα Τέμπη απευθύνθηκε στη Μαρία Καρυστιανού και ανακοίνωσε ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή.

Ήταν μια ομόφωνη απόφαση και στην αίθουσα επικράτησε συγκίνηση, καθώς αρκετός κόσμος βούρκωσε ακούγοντας την ομιλία της μητέρας της 19χρονης Μάρθης που ήταν μεταξύ των 57 θυμάτων.

«Η αναφορά πάει στην επιτροπή Δικαιοσύνης και Ελευθεριών ''LIBE'', στην επιτροπή Μεταφορών ''TRAN'' του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και παραμένει ανοιχτή. Θα ζητήσουμε και μία γραπτή ενημερωμένη απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογράμμισε η Εσθονή, Γιάνα Τοομ, κλείνοντας την Επιτροπή Αναφορών του ΕΚ μετά την αποψινή συνεδρίαση με κεντρικό πρόσωπο την κ. Καρυστιανού που εκπροσώπησε τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων Τεμπών.

Το θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατ' επείγοντος και στο τέλος της συζήτησης οι ευρωβουλευτές «ξέσπασαν» σε χειροκροτήματα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας της, η κ. Καρυστιανού στεκόταν όρθια ως ένδειξη τιμής προς τα θύματα.

 
Στην παρέμβασή της, η Μαρία Καρυστιανού, δήλωσε ότι η φωνή των συγγενών των θυμάτων γιγαντώθηκε γιατί ενώθηκε με τη φωνή ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων πολιτών που έχουν συνυπογράψει το αίτημα αναφοράς που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Εξήγησε ότι τρία είναι τα αιτήματα μείζονος ενωσιακού ενδιαφέροντος:

η προστασία του Κράτους Δικαίου,
η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών και
η ασφάλεια των συγκοινωνιών.
Η αναφορά καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, «τη συγκάλυψη που ακολούθησε το συμβάν, ιδίως όσον αφορά το φορτίο, το οποίο προκάλεσε την ανεξήγητη έκρηξη και πυρκαγιά, καθώς και την παράνομη αλλοίωση του σκηνικού της σύγκρουσης, που εμπόδισε τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων».

Την απόφαση να παραμείνει ανοιχτή η αναφορά για το δυστύχημα των Τεμπών, στήριξαν όλες οι πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κόσμος έξω από Ευρωκοινοβούλιο
Αξίζει να αναφερθεί ότι αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε έξω από το Ευρωκοινοβούλιο για να υποστηρίξει την πρόεδρο του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού, τον Παύλο Ασλανίδη και τους συνεργάτες τους. Πολίτες χειροκρότησαν θερμά την πρόεδρο με την ίδια να λέει: «Όλοι μαζί θα την αλλάξουμε την Ελλάδα το χρωστάμε στα παιδιά μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις