Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MORE SPORTS

/

Από την Πρωτομαγιά οι πτήσεις τσάρτερ στον Άραξο- Στις 15 Απριλίου φτάνει ο Τόμας Μπαχ και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή για την αφή της φλόγας

Από την Πρωτομαγιά οι πτήσεις τσάρτερ στ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Η αρχή θα γίνει με την Ρουμανία

Με δύο πτήσεις στις 09:00 και στις 12:30 θα ξεκινήσουν την πρωτομαγιά οι πτήσεις τσάρτερ στο αεροδρόμιο του Αράξου. Η αρχή θα γίνει με την Ρουμανία ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες μέρες μετά,  τη Μ. Παρασκευή θα υπάρχει πτήση από Γερμανία ενώ όσο πλησιάζουμε στη θερινή περίοδο θα προστεθούν και άλλες πτήσεις από Πολωνία, Βέλγιο, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία.

Αξίζει να αναφερθεί ωστόσο ότι ιδιωτικές πτήσεις φτάνουν στο αεροδρόμιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και πολλές φορές πρόκειται για προσωπικότητες από διάφορες χώρες.  Πρόσφατο παράδειγμα η επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί που βρέθηκε πριν κάποιους μήνες στην Ηλεία προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα για ταινία που είναι αφιερωμένη στη ζωή της Μαρίας Κάλλας.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o αερολιμενάρχης,  Γιώργος Γκουβίτας, στις 15 Απριλίου στο αεροδρόμιο του Αράξου θα φτάσει πτήση με επιβάτη τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ μαζί με άλλα μέλη της καθώς την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας που θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία. Την επιτροπή θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.  Εν τω μεταξύ η τελετή θα στρέψει τα φώτα της παγκόσμιας κοινότητας και πάλι πάνω από την Ελλάδα ενώ δεν αποκλείεται να εξελιχθεί σε συνάντηση προσωπικοτήτων και με υψηλούς συμβολισμούς. «Λέγεται ότι θα παρευρεθεί στην τελετή και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για το από πού θα γίνει η άφιξή του» λέει ο κ. Γκουβίτσας.

Να σημειώσουμε ότι η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στη γαλλική αποστολή θα γίνει στις 26 Απριλίου 2024 στο Παναθηναϊκό Στάδιο και η Λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα διαρκέσει 11 ημέρες συνολικά με πάνω από 550 λαμπαδηδρόμους να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια. Ακολούθως η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί στη Γαλλία με το ιστιοφόρο Belem.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports