Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ναβάλναγια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ο Πούτιν είναι ηγέτης μιας εγκληματικής ομάδας

Ναβάλναγια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ο ...

Με καινοτόμες ιδέες και όχι με ψηφίσματα ή κυρώσεις μπορεί να νικηθεί το καθεστώς του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως τόνισε η χήρα του Αλεξέι Ναβάλνι

“Αν θες να κερδίσεις τον Πούτιν πρέπει να είσαι καινοτόμος, να πάψεις να είσαι βαρετός. Δεν έχεις να κάνεις με έναν πολιτικό αλλά ένα αιμοσταγές τέρας. Ο Πούτιν είναι ηγέτης μιας εγκληματικής ομάδας“.

Αυτά είπε ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, απευθύνοντας ομιλία και κατηγορώντας ανοιχτά τις ρωσικές αρχές και τον πρόεδρο Πούτιν ότι εκείνοι ενορχήστρωσαν τη δολοφονία του συζύγου της.

“Αγαπητή κυρία Πρόεδρε, αγαπητές κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να βρίσκομαι εδώ σήμερα.

Αφού ο Πούτιν προσπάθησε να σκοτώσει τον Αλεξέι για πρώτη φορά, ζήσαμε στη νότια Γερμανία για αρκετούς μήνες. Ο Αλεξέι ανάρρωνε από τη δηλητηρίαση – μάθαινε να περπατά και να γράφει ξανά. Περπατούσαμε πολύ, μερικές φορές κάναμε μικρά ταξίδια. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια, πήγαμε στο Στρασβούργο με τα παιδιά. Είναι μια από τις αγαπημένες πόλεις του Αλεξέι και εμένα. Έχουμε πάει εκεί αρκετές φορές μαζί, και τότε, πριν από τρία χρόνια, αποφασίσαμε να τους το δείξουμε.

Τώρα ο σύζυγός μου έχει πεθάνει. Είμαι πίσω στο Στρασβούργο, αλλά δεν κυκλοφορώ πλέον με την οικογένειά μου. Στέκομαι εδώ και απευθύνομαι σε εσάς και στο πρόσωπό σας σε ολόκληρη την Ευρώπη“, είπε κατά την έναρξη της ομιλίας της η Ναβάλναγια.

Στη συνέχεια “προσφέρθηκε” να βοηθήσει στον αγώνα όλων να μπει ένα τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δύο χρόνια μετά την έναρξη ενός “βάναυσου” και “ύπουλου” πολέμου και ενώ “όλος ο κόσμος έσπευσε να βοηθήσει την Ουκρανία”, “ο Πούτιν δεν πάει πουθενά. Τα πάντα έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί: Όπλα, χρήματα, κυρώσεις… Τίποτα δεν λειτουργεί. Και το χειρότερο έχει συμβεί: Όλοι συνήθισαν τον πόλεμο. Εδώ και εκεί οι άνθρωποι άρχισαν να λένε: ‘λοιπόν, θα πρέπει να έρθουμε σε συμφωνία μαζί του ούτως ή άλλως…’.

“Και έπειτα ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό μου, Αλεξέι Ναβάλνι. Με εντολή του, ο Αλεξέι βασανίστηκε επί τρία χρόνια: λιμοκτονούσε σε ένα μικροσκοπικό πέτρινο κελί, αποκομμένος από τον έξω κόσμο, και του αρνούνταν επισκέψεις, τηλεφωνήματα, ακόμη και γράμματα. Και μετά τον σκότωσαν. Ακόμα και μετά από αυτό κακοποίησαν το σώμα του και κακοποίησαν τη μητέρα του”, πρόσθεσε σε μία ομιλία ιδιαίτερα φορτισμένη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις