Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ο Πατρινός καθηγητής Γιώργος Χρούσος

Θύμα ηλεκτρονικής απάτης ο Πατρινός καθη...

«Προφανώς και δεν είμαι εγώ αυτός που μιλάει», είπε ο καθηγητής

Σε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος προχώρησε ο Πατρινός καθηγητής Ιατρικής, Γιώργος Χρούσος, καθώς χρησιμοποιήθηκε παλαιότερη συνέντευξή του για διαφημιστικούς σκοπούς προϊόντος.

Ο καθηγητής -εμφανώς ενοχλημένος- κατήγγειλε ότι «τελευταία παρουσιάζονται διαφημίσεις, χρησιμοποιώντας στοιχεία μου, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πρόκειται περί απάτης».

Ειδικότερα, σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζεται παλαιότερο βίντεο με συνέντευξη του κ. Χρούσου στη δημοσιογράφο Ρούλα Σκουρογιάννη, κατά την οποία είχαν μιλήσει για τις μελέτες του κ. Χρούσου αναφορικά με το στρες και την εφηβική ιατρική. Η συγκεκριμένη συνέντευξη είχε δοθεί το 2017.

Ο κ. Χρούσος προσφάτως εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και προ 4 ημερών η κ. Σκουρογιάννη ανήρτησε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook συγχαρητήριο μήνυμα για τον καθηγητή, προσθέτοντας το link με την παλαιότερη συνέντευξή τους.

Πριν από τρεις ημέρες εμφανίστηκε ψευδές προφίλ του κ. Χρούσου στο Facebook και διακινήθηκε βίντεο με reel στο οποίο ενώ παίζει το βίντεο από την παλαιότερη συνέντευξη, ο κ. Χρούσος ακούγεται να διαφημίζει ένα προϊόν διαίτης.

«Προφανώς και δεν είμαι εγώ αυτός που μιλάει», είπε ο καθηγητής.

Στιγμιότυπο από το fake video που κυκλοφ...

Στιγμιότυπο από το fake video που κυκλοφόρησε στο Facebook

Επίσης, κυκλοφόρησε ψευδής σελίδα –που προσομοιάζει με γνωστή ενημερωτική ιστοσελίδα-, στην οποία φαίνεται ο κ. Χρούσος να διαφημίζει το ίδιο προϊόν και να απαντάει σε ερωτήσεις.

«Προσωπικά δεν θα διαφήμιζα ποτέ οποιουδήποτε είδους προϊόν», δήλωσε, σημειώνοντας ότι «το κατήγγειλα άμεσα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Σε αναφορές στο Facebook έχει προχωρήσει και η κ. Σκουρογιάννη, η οποία δήλωσε ότι με τον κ. Χρούσο «ουδέποτε διαφημίσαμε κάποιο διαιτητικό προϊόν και ουδέποτε είχαμε σχέση με εμπορική προβολή προϊόντος. Η συνέντευξη ήταν καθαρά ενημερωτική».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις