Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

/

Το "Κύπελλο Ανοιξης" του ΝΟ Πατρών

Το "Κύπελλο Ανοιξης" του ΝΟ Πατρών

Ιστορία της κολύμβησης από το 1947

Ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών Όμιλος Πατρών συνεχίζοντας μια σπουδαία παράδοση ξεχωριστών κολυμβητικών αγώνων, διοργανώνει το «Κύπελλο Άνοιξης 2024– Swimming Spring Cup (SSC-2024)» με κολυμβητικούς αγώνες αγωνιστικών, προαγωνιστικών και μινι κατηγοριών.

Οι αγώνες θα λάβουν χώρα στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πατρών Αντώνης Πεπανός το Σ/Κ 30-31 Μαρτίου 2024, σε τέσσερες αγωνιστικές και πολλές σειρές αγωνισμάτων για όλες τις ηλικίες.

"Είναι ιδιαίτερη χαρά για τον ΝΟΠ να υποδεχθούμε στην Πάτρα ενθουσιώδεις και ταλαντούχες κολυμβήτριες και κολυμβητές από τα σωματεία της Ελλάδος, και δέσμευση μας να ξεπεράσουμε την φιλοξενία της περσινής διοργάνωσης με μια νέα γιορτή της κολύμβησης και του ερασιτεχνικού αθλητισμού που θα ικανοποιήσει όλους τους παριστάμενους" αναφέρεται σε ανακοινωση.

 

Σύντομη ιστορία των κολυμβητικών διοργανώσεων του ΝΟ Πατρών.
Αρχικά με τα Μαραγκοπούλεια, πίσω από το 1947 μέχρι και το 1974, κάθε καλοκαίρι στο λιμάνι της Πάτρας. Στη συνέχεια, με τα Γεωργιάδεια τα καλοκαίρια από το 1985 στο νέο κολυμβητήριο της Αγυιάς. Παράλληλα, ο ΝΟΠ την ίδια εποχή ξεκινά δυο ακόμα πανελλήνιες κολυμβητικές συναντήσεις, με το Κύπελλο Άνοιξης για πρώτη φορά το 1986 και λίγο αργότερα το Κύπελλο Χριστουγέννων. Αυτές οι διοργανώσεις στη διάρκεια κάθε χρονιάς, προσελκύουν στην Πάτρα δεκάδες σωματεία και εκατοντάδες κολυμβητές, που δίνουν τη δυνατότητα να καταγραφούν επιτυχίες για την Ελληνική κολύμβηση που την εποχή εκείνη βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης.
Οι διοργανώσεις του Κυπέλου Άνοιξης διακόπτονται το 2008 και την δεκαετία της κρίσης παραμένουν ανενεργοί. Επανέρχονται δυναμικά το 2018, αλλά σύντομα ακολουθεί μια νέα υποχρεωτική διακοπή δυο χρόνων, λόγω της πανδημίας, για να επανέλθουν το 2023. Η φετινή διοργάνωση μπορεί να θεωρηθεί ως το « 27ο Κύπελο Άνοιξης 2024» και η συνέχεια έπεται με φιλοδοξία και υπερηφάνεια για τα επόμενα χρόνια και τις δεκαετίες.

Το 2002

Πίσω στο 2002 εντυπωσιακή είναι η ιδιόγραφη δήλωση του τ.Προέδρου της ΚΟΕ Δημήτρη Διαθεσόπουλου για το Κύπελλο Άνοιξης (από το πλούσιο Αρχείο ΝΟΠ).
«Το 16ο Κύπελλο Άνοιξης που διοργανώνει ο ΝΟ Πατρών έχει καθιερωθεί στο πέρασμα του χρόνου σαν μια από τις μαζικότερες και σημαντικότερες κολυμβητικές διοργανώσεις.
Η καθιέρωση αυτής της κολυμβητικής συνάντησης είναι απόρροια της μεγάλης ιστορικής διαδρομής του ΝΟ Πατρών στα κολυμβητικά δρώμενα.
Είναι πολύ σημαντικό και γεννά μνήμες το γεγονός ότι οι φετινοί αγώνες είναι αφιερωμένοι στην μνήμη της παλιάς κολυμβήτριας και πρωταθλήτριας Ελλάδος Κικής Παπασπύρου.
Εύχομαι το Κύπελλο Άνοιξης που διοργανώνει κάθε χρόνο ο ΝΟ Πατρών, να συνεχίσει να φιλοξενεί εκατοντάδες κολυμβητές και πολλά σωματεία από όλη την Ελλάδα και να τους δίνει τη δυνατότητα για επιτυχίες της Ελληνικής Κολύμβησης, κάτι που η σημερινή συγκυρία απαιτεί μπρος στον στόχο και το όραμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004».
Δημήτρης Διαθεσόπουλος
Προέδρος ΚΟΕ

Ειδήσεις Τώρα

 

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κάνουν όνειρα για πρόκριση στους "8" του Conference League

Η Παναχαϊκή ζητεί την παρέμβαση των βουλευτών της Ν.Δ. για την ποινή λόγω βεγγαλικών

Κυπελλούχος Δυτικής Ελλάδας στο σκάκι η ΝΕΠ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports