Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Εμπορικός Σύλλογος: «Η επόμενη μέρα»

Εμπορικός Σύλλογος: «Η επόμενη μέρα»

Του Μάκη Μακρή, Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας

Ο Εμπορικός σύλλογος της Πάτρας ως μοναδικός φορέας διεκδίκησης και ανάδειξης των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια, οφείλει άμεσα να ανατείλει. Όσο ο συνδικαλισμός χάνει το ρόλο του, δηλαδή την επίλυση των προβλημάτων των μελών του, φτάνει στην δύση του, πράγμα που πρέπει να απεμπολήσουμε άμεσα.

Με την επικείμενη αναδιάρθρωση του διοικητικού συμβούλιου που θα προκύψει την ερχόμενη εβδομάδα, οφείλουμε η επομένη ημέρα να είναι μέρα ουσιαστικής διεκπεραίωσης των προβλημάτων της επιχειρηματικότητας. Όχι μια συλλογικότητα που θα αναπαράγει το εορταστικό πρόγραμμα για τα καταστήματα λιανικής ή θα θεώρει παραγόμενο έργο της, την διεκπεραίωση της ανακαίνισης του κτηρίου του συλλόγου. Λίγο ενδιαφέρουν τα διεκπεραιωτικης φύσεως ζητήματα τον καταστηματάρχη που είναι στα πρόθυρα του λουκέτου, τον νέο επιχειρηματία που ψάχνει τρόπους να εισχωρήσει στην αγορά είτε να αναβαθμίσει την επιχείρηση του!

Η Ατζέντα της επόμενης μέρας πρέπει να έχει να κάνει με οφειλές σε δημόσιο και τράπεζες, με τις ανύπαρκτες ρυθμίσεις των ελάχιστων δόσεων για χρέη προς το δημόσιο …

Με τη διαμεσολάβηση για χρέη των τραπεζών, ώστε να ρυθμιστούν οι οφειλές και να ενταχτούν εκ νέου οι επιχειρήσεις στο τραπεζικό σύστημα…

Με την ανάπλαση των εμπορικών γειτονιών ώστε να ισορροπήσουν τα ενοίκια για μια δεκαπενταετία, όπως και δεκάδες άλλα επιμέρους ζητήματα όπως το ενεργειακό. Οι συνάδελφοι απαιτούν λύσεις σε ζητήματα που θα παγιώσουν την καθημερινότητα της επιχείρησης τους ,την βιωσιμότητα τους.

 Η Ατζέντα της επόμενης μέρας  οφείλει να έχει την ενθάρρυνση νέων ανθρώπων στο επιχειρείν, μέσω σεμιναρίων στην δευτεροβάθμια άλλα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χτίζοντας νέες γενιές συναδέλφων, μυώντας τους στη φιλοσοφία του εμπορίου. Αυτά οφείλει να διαχειριστεί η νέα διοίκηση του ΕΕΣΠ ως κοινό χαρτοφυλάκιο όλων των επαγγελματιών της πόλης μας.

Τέλος το νέο προεδρείο του ΕΕΣΠ πρέπει να είναι αφοσιωμένο στον στόχο του κι όχι να αναζητά «πολιτικές στέγες» , να είναι κοντά στους συναδέλφους, να ανοίγει την πόρτα των γραφείων του μια φορά την εβδομάδα, ώστε να αποτελεί πηγή ουσιαστικής αλληλεπίδρασης ο θεσμός. και φυσικά να απεμπλακεί άμεσα από την λογική ότι η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο τελειώνει στα στενά όρια του κέντρου της πόλης, μιας αγοράς που όλο και συρρικνώνεται. Δεκάδες επιχειρήσεις με πληθώρα εργαζομένων προσφέρουν εμπορική τόνωση  στην πρωτεύουσα της Αχαΐας με εισαγωγές και εξαγωγές στην Ευρώπη κι ανα τον κοσμο, αυτες οφείλουμε να τους εντάξουμε ουσιαστικά στις δράσεις του συλλόγου μας να γινουν ενεργά μέλη!

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις