Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

WSPC: 100% Χρηματοδότηση για την κατάρτιση 25 γυναικών μονογονεϊκής οικογένειας

WSPC: 100% Χρηματοδότηση για την κατάρτι...

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation

Ανακοίνωση της δράσης «Τώρα Μπορώ και Εγώ» που πραγματοποιειται για 2η χρονιά, αφού πέρσι ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση σε 25 γυναίκες-μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας. Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW – πρόεδρος του WSPC – δήλωσε:

«Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation ανοίγει την πόρτα της δια βίου εκπαίδευσης σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας δίνοντάς τους την ευκαιρία να καταρτιστούν και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις θέσεις εργασίας, με τα κατάλληλα εχέγγυα που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Ξεκίνησε το 2023, όντας το πρώτο μεγάλο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, και είμαστε περήφανοι που η δράση αυτή θα συνεχιστεί και το 2024, έχοντας ως γνώμονα την αλληλεγγύη και φυσικά το όραμα του σπουδαίου Gérard Basset».

Συγκεκριμένα, μέσα από το Εκπαιδευτικό Σχήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Μονογονεϊκής Οικογένειας, Τώρα Μπορώ και Εγώ, άλλες 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών θα λάβουν 100% επιδοτούμενη εκπαίδευση στο Κρασί, τα Αποστάγματα και τον Καφέ-Τσάι-Κακάο, με στόχο μία ευκαιρία επαγγελματικής κατάρτισης και αναβάθμισης (up-skilling) στον χώρο της Εστίασης, της Φιλοξενίας
και του Τουρισμού.

Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό σχήμα:

Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα – με δίδακτρα που ξεπερνούν τα €1.100 ανά συμμετέχουσα – επιδοτούνται εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη εκπαιδευτική και επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών – μητέρων, οι οποίες, συνήθως, δεν διαθέτουν το πλεόνασμα αυτό που χρειάζεται για την εκπαίδευσή τους. Η εν λόγω εκπαίδευση διαρκεί συνολικά 41 ώρες (διδασκαλίας & εξετάσεων). Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος, μετά τις εξετάσεις, διασφαλίζει στην κάθε σπουδάστρια την απόκτηση τριών Πιστοποιήσεων με παγκόσμιο κύρος και ισχύ. Η γνώση και η πιστοποίηση του σύνθετου αυτού προγράμματος δίνει την ευκαιρία σε μητέρες μονογονεϊκής οικογένειας για αναζήτηση και εύρεση εργασίας, αλλά και τη δυνατότητα να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την καριέρα τους, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εύρεση εργασίας, αλλά και στο χτίσιμο μιας νέας πορείας στην Ελλάδα, ή και το εξωτερικό.

Οι Στρατηγικοί Εταίροι

Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc - της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc. Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset.
Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset – παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του - αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας. Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας.
Το WSPC με έδρα την Αθήνα, είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη – Αλκοολούχων ποτών καθώς και της Οινοχοΐας.
Το WSPC συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς παρέχοντας πιστοποιήσεις με παγκόσμιο κύρος και ισχύ στα προγράμματά του.

Είναι Approved Programme Provider των:

  • Wine & Spirits Education Trust (WSET UK)
  • Court of Master Sommeliers (MS UK)
  • Beverage Standards Association (BSA UK)
  • Wine Scholar Guild (USA)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά