Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αγρότες: Φεύγουν τα τρακτέρ από το Σύνταγμα- Οι επόμενες κινήσεις- ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Αγρότες: Φεύγουν τα τρακτέρ από το Σύντα...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λίγο πριν τις 11 το πρωί ξεκίνησε η αναχώρηση των αγροτών από το κέντρο της Αθήνας, μετά την ολονύχτια παραμονή τους στο Σύνταγμα, διεκδικώντας περαιτέρω μέτρα στήριξης, με την κυβέρνηση ωστόσο να επιμένει στο μήνυμα «όχι σε άλλες παροχές».

Μετά τη σύσκεψή τους στις 09.30 το πρωί, οι αγρότες αναχωρούν από την Αθήνα, με τις αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις τους να λαμβάνονται στα μπλόκα. «Η κυβέρνηση ας μας δώσει λύση και μετά ας ξύσει τον πάτο του βαρελιού» είναι το μήνυμα που εκπέμπουν μετά το συλλαλητήριο, το οποίο χαρακτηρίζουν «επιτυχημένο». 

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι αγρότες θα φύγουν από την Αθήνα, ακολουθώντας την ίδια διαδρομή μέσω της οποίας κατέφτασαν στην πόλη.

Έτσι, θα αναχωρήσουν μέσω της Λεωφόρου Συγγρού και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Εθνική Οδό. Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούν, καθώς οι αγρότες από την Πελοπόννησο θα κατευθυνθούν προς την Κόρινθο. Υπενθυμίζεται ότι όσοι αγρότες είχαν φτάσει με λεωφορεία στην Αθήνα, αναχώρησαν μόλις τελείωσε το συλλαλητήριο.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές Αρχές είναι σε ετοιμότητα, ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αναμένεται να τεθούν εκ νέου σε ισχύ, για την αποχώρηση των τρακτέρ από το κέντρο της Αθήνας.

Από νωρίς το πρωί το κέντρο είναι απροσπέλαστο, με αυξημένη την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας.

Με την επιστροφή τους στις βάσεις τους, οι αγρότες αναμένεται να «κλειδώσουν» τα περαιτέρω βήματά τους όσον αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεων τους. Όπως ανέφερε χθες ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων στην ΕΡΤ προσανατολίζονται είτε σε αποκλεισμό δρόμων, είτε θα προχωρήσουν σε άλλες μορφές κινητοποίησης.

Σημειώνεται πως στο συλλαλητήριο συμμετείχαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 10.000 διαδηλωτές, αλλά και περισσότερα από 160 τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Επιπλέον, αγρότες από όλη τη χώρα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με 112 λεωφορεία. Αγρότες από όλη την Ελλάδα έδωσαν δυναμικό παρών στο Σύνταγμα σε ένα μεγάλο σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν  η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που έχει ανακοινωθεί δεν αρκεί, ενώ για το αγροτικό ρεύμα ζητούν η τιμή της κιλοβατώρας να πέσει στα 7 λεπτά.

 

πηγή newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις