Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ανοικτή εκδήλωση του «Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών» την Τετάρτη 21/2

Ανοικτή εκδήλωση του «Σώματος Ομοτίμων Κ...

Στις 7 μμ., στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου - Θα μιλήσει ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, Σπήλιος Φασόης για την Κωνσταντινούπολη

Το «Σώμα Ομοτίμων Καθηγητών του Πανεπιστημίου Πατρών» (ΣΟΚΠΠ) οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για την κοπή της πίτας του νέου έτους 2024, η οποία θα λάβει χώρα την Τετάρτη 21/2 και ώρα 7 μμ., στην Αίθουσα Τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών (Κτίριο Α-Πρυτανείας, 1ος όροφος).

Την σχετική πρόσκληση για την εκδήλωση απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΟΚΠΠ,

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητή Χρήστο Μπούρα

*Παρουσίαση των πεπραγμένων για το 2023 και του προγραμματισμού δράσεων για το 2024 του ΣΟΚΠΠ από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ομότιμο Καθηγητή Σταύρο Α. Κουμπιά, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών.

* Κοπή της Πίτας.

* ΟΜΙΛΙΑ του Καθηγητή του Τμήματος Mηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών κ. Σπήλιου Φασόη με τίτλο «Κωνσταντινούπολη: φωτογραφικές ματιές στα μνημεία και την ιστορία».

(Περίληψη Ομιλίας του κ. Σπήλιου Φασόη: Φωτογραφική αναδρομή στην Πόλη με έμφαση στην μορφή και στα περισσότερο ή λιγότερο γνωστά μνημεία του ιστορικού της πυρήνα. Από τον Μαρμαρά και τα θαλάσσια τείχη στον Βόσπορο, και από εκεί στον Κεράτιο, στις Βλαχέρνες, και στα Θεοδοσιανά τείχη και το Επταπύργιο. Από το Ιερό Παλάτιο στο Παλάτιο των Βλαχερνών, από την Αγία Σοφία στην Αγία Θεοδοσία και τις άλλες υπέροχες Βυζαντινές εκκλησίες, και από την Μονή Παντοκράτορος στην Μονή Αγίου Ιωάννου του Στουδίου και της Ζωοδόχου Πηγής.

Με αναφορές στις ιστορικές Πατριαρχικές έδρες, στις Βυζαντινές ανοικτές δεξαμενές, στις κινστέρνες και την πόλη `κάτω από την πόλη’, στην Οθωμανική αρχιτεκτονική συνέχεια, και σε κάποια από τα νεότερα μνημεία της σαγηνευτικής Πόλης – της Πόλης των συνεχών αποκαλύψεων και ανεξάντλητων μυστικών, του φωτός αλλά και της καταχνιάς του Βοσπόρου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture