Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συμπληρώνει 19 χρόνια ως Μητροπολίτης ο κ.κ. Χρυσόστομος

Πάτρα: Συμπληρώνει 19 χρόνια ως Μητροπολ...
Μαρτάτος Tάκης

Το πρωί της Τρίτης 20/2 ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας & θα προβεί και σε χειροτονία πρεσβύτερου

Την Tρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, συμπληρώνονται 19 χρόνια από την χειροτονία του σε Επίσκοπο, του καταγόμενου από την Αρκαδία, σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος κατά την ημέρα αυτή, θα τελέσει το πρωί τήν Θεία Λειτουργία στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Εὐαγγελιστρίας Πατρῶν στην οδό Μαιζώνος καί θα προβεί στήν Χειροτονία Πρεσβυτέρου.

Σᾶς προσκαλοῦμε στήν Εὐχαριστιακή καί Λατρευτική αὐτή Σύναξη, ὣστε καί τόν Θεόν νά δοξάσωμε καί γιά τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, νά προσευχηθοῦμε, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση – πρόσκληση της Μητροπόλεως.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος (κατά κόσμον Χρήστος Σκλήφας) έχει γεννηθεί στο χωριό Λουκά Τριπόλεως του νομού Αρκαδίας, το 1958.

Είναι ένας κατηρτισμένος ιεράρχης με πάντα αναλυτικά και συχνά φλογερά κηρύγματα. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως. Το 1981 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1983 Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεόκλητο και τοποθετήθηκε Ιεροκήρυκας της Ιεράς αυτής Μητροπόλεως.

Έχει υπηρετήσει ως Δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ως Καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως για 8 χρόνια.

Για διάστημα 17 χρόνων ο κ.κ. Χρυσόστομος ήταν Ηγούμενος της ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών, την οποία παρέλαβε ερειπωμένη και ανακαίνισε εκ βάθρων και επανίδρυσε.

Το 1993 προσελήφθη στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου αρχικά υπηρέτησε ως Κωδικογράφος και στη συνέχεια ως Γραμματέας των Συνοδικών Επιτροπών Τύπου και Μοναχικού Βίου. Το 2000 διορίστηκε Β΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και το 2003 Αρχιγραμματέας αυτής.

Η εκλογή του ως νέου Μητροπολίτη της ιστορικής & αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών έγινε στις 19 Φεβρουαρίου 2005. Εξελέγη Μητροπολίτης Πατρών με 66 ψήφους (επί 71 ψηφισάντων) και διαδέχθηκε τον αοίδιμο Μητροπολίτη πρώην Πατρών κυρό Νικόδημο. Ακολούθησε την επόμενη μέρα στις 20/2/2005 η χειροτονία του σε Επίσκοπο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο. Η ενθρόνιση του κ.κ. Χρυσοστόμου είχε λάβει χώρα εν μέσω χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών των εκκλησιών και παρουσία πλήθους πιστών, στον νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών στις 2 Απριλίου 2005 παρουσία και τότε του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο οποίος εκτιμούσε βαθύτατα την προσωπικότητα & τις γνώσεις σε εκκλησιαστικά, θεολογικά και κοινωνικά θέματα του κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις